Георги Кадиев: Системата ни наказа

Съдът и прокуратурата изпълниха политическа поръчка с отказа да регистрират партия „Нормална държава”, каза по bTV нейният лидер Георги Кадиев.

Системата ни наказа, защото доказахме, че ни се водим, ни се караме, смята бившият депутат. 

Кадиев влезе в 43-тото Народно събрание като депутат от БСП, но беше изключен от партията и остана в парламента като независим депутат. По-късно учреди „Нормална държава”. 

Аз бях депутатът, който внесе проекта на омбудсмана за промени в Избирателния кодекс, вероятно за това го отхвърлиха, каза Кадиев. 

Във връзка с бързата регистрация на партия „Да, България” на Христо Иванов бившият депутат Кадиев обвини съда, че мери с двоен аршин.
Той добави, че не е срещу регистрацията на партията на Иванов. 

Георги Кадиев е категоричен, че няма да се върне в БСП. По думите му в един момент левите формации трябва да се обединят, но все още не е дошло времето за това.

Върховният съд потвърди отказа на СГС от 22 ноември м.г. да регистрира партия "Нормална държава". 

Като мотиви съдът още тогава посочи, че в Устава на партията „не са включени никакви принципи, от които ще се води партията при извършване на дейността си и какви цели ще се стреми да постигне, съответно не са посочени средствата, които ще бъдат използвани за постигането на тези цели".

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини