Пловдив очаква хиляди състезатели от цял свят за престижни спортни събития през 2017 г.

Над 6000 състезатели от стотици държави се очаква да се включат в няколкото световни и европейски първенства през 2017 г. в Пловдив. Стартът на големите събития ще бъде даден в края на февруари с Европейското първенство по фехтовка за кадети и младежи (до 17 г. и до 20 г.). От 1-ви до 10-ти април ще се проведе Световното по фехтовка отново за младежи и кадети, където около 1500 състезатели ще премерят сили.

Доста разнообразна и наситена със спортни мероприятия ще бъде програмата на Гребната база през месец юли. Тогава стартира Европейско първенство по кану-каяк за мъже и жени. Веднага след това ще се проведе Световното първенство по академично гребане за юноши, девойки и младежи до 23 г.

Републиканският турнир по баскетбол за "Купа България" ще се състои от 16-ти до 19-ти февруари в многофункционална спортна зала "Колодрума". Пак там, но през втората половина на октомври своите сили ще премерят ветераните по борба по време на световно първенство.

 "Маратон Пловдив" ще се проведе на 30-ти април. Маршрутът е съгласуван с Международната федерация по лека атлетика и на най-невралгичната точка на бул. "Цариградско шосе" маратонците ще преминат през подлез, за да се избегне досегът с автомобилния трафик. Стартът ще бъде даден още в 8 часа сутринта, за да може централният бул. "Цар Борис III Обединител" да бъде отпушен за движение на автомобили.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини