Пътят през Дефилето пропадна след затварянето на ”Ечемишка”

Засиленият трафик през Искърското дефиле предизвика пропадане на асфалта на няколко места по пътя. При пълна мобилизация продължава работата в тунел "Ечемишка"

Най-късно до вторник - 14 февруари, трябва да бъде възстановено движението в тунела на магистрала "Хемус" след инцидента, при който осветително тяло падна и уби жена. 

Засиленият трафик след затварянето на част от магистралата през Искърското дефиле предизвика пропадане на пътя на няколко места, съобщи bTV. 

На моста във врачанско село Ребърково зейна огромна дупка, която създава предпоставки за възникване на пътно-транспортни произшествия.

От вибрациите на преминаващите тирове пътното съоръжение буквално се тресе и всеки момент алтернативното шосе към столицата може да пропадне. 

Заради проблема кметът на Ребърково Петър Петков уведомил районната пътна служба в Мездра и шефа на областното пътно управление във Враца. От там го уверили, че ще уведомят фирмата-изпълнител на ремонта на отсечката за пропадането на пътното платно, за да възстанови асфалтовата настилка.

Само преди година приключи цялостната рехабилитация на пътя Мездра - Елисейна - Своге - Нови Искър като алтернативен маршрут на изключително натоварения международен път Е-79. 

Реконструкцията на тази важна не само за региона транспортна отсечка с дължина приблизително 82 км бе извършено по проект на обща стойност над 23,6 млн. евро, финансиран от Европейската инвестиционна банка и от републиканския бюджет.

При пълна мобилизация и работа на 24-часов режим продължават дейностите по демонтиране на старата осветителна конструкция в тунел "Ечемишка" на магистрала "Хемус", информира АПИ. 

Целта е движението в тръбата за София да бъде възстановено възможно най-бързо и да се улесни трафикът при осигурена безопасност. 

Днес от 16 до 20 часа няма да се пускат камиони над 12 тона в участъка София - Ябланица и по пътя София - Ботевград. Обходният маршрут за шофьорите на товарни автомобили над 12 тона е през Искърското дефиле.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини