НС на БСП прие предложените от ръководството на партията водачи на листи, Търновалийски оглави тази в Пловдив - област

"При избора на водачите ни на листи заложихме на професионализма обновлението, приемствеността и съчетаването на ярки партийци и авторитетни обществени личности". Така лидерът на БСП Корнелия Нинова представи пред НС на партията критериите, които са били водещи при формиране на структурата на парламентарната група и на водачите.

Членовете на НС на БСП приеха предложените от ръководството на партията водачи на листите. 

Водачи на БСП по региони:

Благоевград - Тома Томов, телевизионен журналист, външнополитически наблюдател, продуцент и водещ на програма "Наблюдател", която създава заедно с Димитър Иванов. Работи като журналист в списание "Младеж", редактор на новините на БНТ, седмична програма "Панорама", пътуващ кореспондент, създава и води документално - политическата програма "Светът в действие", прави репортажи, коментари и филмит. 

Бургас - Петър Кънев

Варна - Стефан Данаилов

Велико Търново - Весела Лечева

Видин - Филип Попов

Враца - Иван Генов - завършил "Атомни електроцентрали и остановки" в Московския енергетичен институт и "Организация и управление на бизнеса" в Свищов. Специализира в Германия. От 1980г. в различни етапи на своето професионално развитие - от най-ниското равнище в АЕЦ "Козлодуй", той стига до изпълнителен директор на централата.

Габрово - Кирил Добрев
Добрич - Красимир Янков
Кърджали - Александър Симов
Кюстендил - Валери Жаблянов
Ловеч - Милко Недялков
 
Монтана - Атанас Костадинов

Пазарджик - о.з.полк. Славчо Велков - завършил е военното училище "Васил Левски" във Велико Търново, Военната академия "Г.С. Раковски" в София. Служил е в различни поделения на БА на командни длъжности. През 1983 г. постъпва на работа в Министерство на вътрешните работи, където е работил на различни длъжности до главен секретар на министерството. Той е бил и ръководител на група за противодействие на въздушен тероризъм и осигуряване на полети в Близкия изток, Африка, Азиатско-тихоокеанския регион. Работил е в различни дипломатически мисии на България зад граница- Гвинея, Бейрут, Ливан, Тунис- с дипломатически ранг аташе. Велков е работил и като анализатор към Центъра за близкоизточни изследвания за Иран, Ирак, Саудитска Арабия, Обединени арабски емирства. Преподавател е в Софийския университет "Св. Климент Охридски" в програми Дипломация и Международни отношения. Член на управителния съвет на Асоциацията на завършилите колежа по отбрана на НАТО в Рим.

Перник - Станислав Владимиров
Плевен - Васил Антонов

Пловдив-град - проф. Иво Христов - завършил е Софийския университет, магистър по право, доктор по социология на правото, специализирал е в Международен институт по право във Вашингтон, завършил е и Московската школа за политически изследвания. Работил е към Съвета на Европа в Стокхолм и Страсбург, консултант на правната парламентарна комисия, преподавател в Пловдивския университет.

Пловдив-област - Георги Търновалийски
Разград - Денчо Бояджиев
Русе - Крум Зарков
Силистра - Стоян Мирчев
Сливен - Таско Ерменков
23 МИР - София - Жельо Бойчев
24 МИР - София - Стефан Данаилов
25 МИР - София - Корнелия Нинова
София-област - Иван Ченчев
Смолян - Дора Янкова

Стара Загора - Драго Стойнев
Търговище - Светла Бъчварова
Хасково - Елена Йончева
Шумен - Иван Иванов
Ямбол - Кристиан Вигенин

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    12
    123
    5 -3
    14:27, 12 фев 2017
    Тъкмо вече бях решила да гласувам за БСП, но за Търновалийски - Никога.
Последни новини