Две световни опери на сцената на Родопския драматичен театър в Смолян с гост звезди от Италия и Япония

Изображение 1 от 3

    Ден на класиката ще бъде 24 февруари за Смолян и почитателите на операта и класическата музика. Подобни празници за публиката не са чести, а след гостуването на Софийската опера и балет преди две години, сега на сцената на РДТ ще се представи Държавната опера на Стара Загора..

    В две представления ще бъдат показани две от най-известните музикални творби на Моцарт и Пучини..

    Дневното предствалнение на „Вълшебната флейта“ ,опера в куфар от В.А.Моцарт ще бъде от 13.45ч,, за да може да бъде посетено от учениците в града. Часът на представлението е изместен по желание на директорите, за да приключат учебните занимания.
    Режисьор, сценограф и дизайнер костюмите е Денис Иванов, ролите са изпълнени от солисти на Държавна опера-Стара Загора, а съпроводът на пиано е в изпълнение на Светлана Денева и Деница Петрова.

    От 19.00 ч. ще бъде голямото представление на родопска сцена на „Тоска“ на Джакомо Пучини.
     

    Операта „Тоска“ от Джакомо Пучини е едно от най-популярните произведения на прославения италиански оперен композитор. Публиката на Смолян ще ще види един интересен и впечатляващ прочит на познатото и любимо оперно заглавие. „Тоска” е романтична драма, изпълнена с бурни страсти - и любовни, и политически, както и със силни театрални ефекти. Това позволява на творческия екип да разгърне своите творчески фантазии. Компилация от традиционни изразни средства и съвременните постижения на новите технологии ще оформят триизмерно мястото на сценичното действие. В трите главни роли – на Флория Тоска, на Марио Каварадоси и на Барон Скарпия публиката ще има възможността да аплодира изключителен солистичен състав, в който в ролята на Флория Тоска е Шоко Фукуда от Япония. На диригентския пулт ще застане Марио Фабри от Италия. Режисьор на спектакъла е Огнян Драганов, а сценичната адаптация е на Тодор Демеров. В представлението участват солисти, хор и оркестър на Държавна опера Стара Загора.

    От Касата на РДТ съобщиха, че към днешна дата все още има билети, а цените са 10.00 и 12.00 лв., за ученици- 8.00 лв.

    Тел.: 0893 33 81 73, 0893 33 81 67

    СмолянБГвести.нет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини