Парализиран младеж ще изкачи Мусала благодарение на доброволци

Парализиран мъж ще има възможността да види на живо най-високия връх на Балканите благодарение на доброволци, подкрепящи инициативата "Към върха". 

В понеделник, 27 февруари, парализиран младеж от първия баскетболен клуб за хора с увреждания „София-Балкан” ще тръгне към Мусала, а цялото изкачване ще може да бъде проследено на живо на Фейсбук страницата на "Към върха". 

„Към върха” възниква през 2016 г. като инициатива на Николай Герев и Захари Недялков, доброволци в "Сдружение един живот", обединени от идеята да помагат за изкачването на деца и младежи в неравностойно положение в планината.

Тежкото начинание няма да е първото такова, тъй като през миналата година друг мъж в неравностойно положение се добира до Мусала, отново в заради усилията на доброволците. Наред с това са направени изкачвания на деца и младежи с различни двигателни увреждания на връх Ботев, връх Руен, Черни връх. 

Началото на 2017 г. стартира позитивно с изкачването на парализирано дете в зимна Рила, отбелязват инициаторите. Те споделят, че всяко едно от тези изкачвания изисква организацията и участието на доброволци, партньори, както и подкрепата на Планинска спасителна служба (ПСС) и местните управления на националните паркове.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини