Маскирани нападнаха и биха трима спрели на отбивка на АМ "Тракия"

На 4 март във Второ РУ - Стара Загора е получено съобщение от 35 годишен мъж от Айтос, затова че на същата дата, около 09:30 ч., на уширение на автомагистрала "Тракия", километър 200, в посока София, където е спрял за почивка, неизвестни лица с маски на лицата,  пътуващи в няколко автомобила, са нанесли побой на него и на други двама мъже, на 35 г. и на 32 г., също от Айтос. При оттеглянето си извършителите са отнели от потърпевшите горнища на анцузи, заедно с намиращи се в тях документи и дебитни карти. Взломено е и предното панорамно стъкло на автомобила, с който са пътували. В резултат на нанесените удари тримата мъже са получили контузни рани в областта на главите и по телата, а единият от тях е получил фрактура на лявата ръка, в областта на китката. Откарани са в Центъра по смешна медицинска помощ в Стара Загора, където са обслужени амбулаторно и са освободени за домашно лечение, без опасност за живота.

Извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.199 от НК. При последвалите незабавни оперативно-издирвателни мероприятия които в 21:30 ч. същия ден на АМ "Тракия", километър 185, в посока Бургас, е спрени за проверка Опел Астра, управляван от А. Д., на 30 г., и пътници Г. А., на 19 г., С. И. на 22 г., Н. Г., на 20 г. и Д. Д., на 18 г., всички от Варна, както и Ауди А3, управлявано от Г. Г., на 25 г., и пътници В. Д., на 25 г.,  Х. И., на 40 г., тримата от Варна, и В. В.,  на 23 г. от Добрич.

Извършени са процесуално-следствени действия - претърсване и изземване, в двата автомобила, при които са намерени и иззети инкриминирани вещи, предмет на извършеното по-рано през деня престъпление, както и дървени и метални палки, текстилни маски с отвори за очите и др. Лицата са отведени във Второ Районно в Стара Загора и са задържани за срок до 24 часа.

На Г. Г. е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.199 от НК, а спрямо А. Д., за когото е установено, че е управлявал лекия автомобил под въздействие на наркотични вещества – амфетамин и канабис, е образувано досъдебно производство и е повдигнато обвинение за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК.

Работата по случая продължава.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини