Танцови състави, писатели и творци търсят финансова подкрепа за изявите си от Общината

"Превръщане на предизвикатествата във възможности" е проектът на Клуба по спортни танци "Асеновец", с който от там кандидатстват за общинско финансиране. Проектът е с времетраене 8 месеца и предвижда два обучителни семинара "Мастер клас", спортно-развлекателно събитие "Да танцуваш е модерно", групови тренинги и участие в Национална младежка среща`2017.

Финансова подкрепа от местната хазна търси и Сдружение с нестопанска цел "Детска песен - Надежда Хвойнева". Средствата са искани за участие на автентичните фолклорни групи в конкурси и фестивали във Велико Търново, Калофер, Свиленград, Световния шампионат по фолклор в Хисаря, както и за концерт по повод 15-годишния юбилей на формацията.

Общинският съвет ще разгледа още няколко проекти, които търсят финансова подкрепа. Сред тях са издаване на книга "40 маршрута в община Асеновград", участия на ФА "Капитан Петко Войвода" във фестивали и събори в страната, организиране на пленер "Асеновград рисува" и годишните награди "Достоен асеновградчанин" на Съюза на творците в Асеновград, издаване на книгата "Ин витро - отвъд медицината", чиято тема са двата местни обичая "Златна ябълка" и "Коланче за рожба", различни участия на ДТС "Избеглийче", танцов състав "Станимака", денс клуб "Косара" и други.

Заседанието на ОбС ще се проведе на 29 март от 9:00 часа.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини