САЩ удариха с 60 ракети военна база в Сирия заради употребата на химическо оръжие

Военна база в Хомс, Сирия е било подложено на американски ракетен обстрел. Изстреляни са били над 60 ракети "Томахоук" от бойни кораби на САЩ в Средиземно море тази нощ.

Сирийската армия е потвърдила за обстрела.

Американският президент Доналд Тръмп е направил обръщение към нацията във връзка с издадената от него заповед.

Той не поставя под съмнение вината на Дамаск за смъртта на "невинни мъже, жени и деца" при химическата атака.

Нашите действия в Сирия са в съгласие с американските интереси да не допуснем разпространението на смъртоносните химически оръжия, каза още той.

Това се случва часове, след като стана ясно, че администрацията във Вашингтон обмисля военен отговор на химическата атака в Идлиб от 4 април.

При нея загинаха 86 души, сред които 27 деца. Сред жертвите са цяло семейство, от което са били убити повече от 20 души.

Американските власти смятат за отговорен режима в Дамаск, който отрича да има участие.

Междувременно, Съветът за сигурност отложи гласуването на резолюция, осъждаща химическата атака. Причината е намерението на Русия да наложи вето. Документът ще бъде преработен като компромис.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    D
    d
    8 -4
    09:00, 7 апр 2017
    Набедиха асад така както набедиха садам че има химическо оръжие . Сащ са световни терористи. Сащ подпалиха света от войни. Целият свят е обезумял и вярва на едно голяма лъжа. А тя е че сащ се борят за просперитет и справедливост.
  • 2
    E
    e
    4 0
    10:08, 7 апр 2017
    Така е, борят се за просперитет и справедливост, обаче за текния просперитет и тяхната справедливост, няма война, която да се е водила за каквото и да е друго нещо освен за пари, точка
  • 3
    Фи
    Филип Пешев
    1 0
    10:44, 7 апр 2017
    Сам се питаш и
    сам си отговаряш! Излез за малко на въздух...
Последни новини