Джъд Лоу ще играе младия Дъмбълдор във „Фантастични животни 2“

Джъд Лоу ще поеме ролята на младия Дъмбълдор в продължението на „Фантастични животни и къде да ги намерите“.

Спечелилият Оскар актьор, играл за последно в драматичния сериал „Младият Папа“ на Паоло Сорентино, ще последва стъпките на Ричард Харис и Майкъл Гембън, които изиграха предишните версии на героя в поредицата за Хари Потър.

Авторката Джоан Роулинг разкри през 2007 г., че героят Дъмбълдор е гей, но не е ясно дали сексуалността му ще бъде елемент от предстоящия филм. Тази година вече видяхме няколко хомосексуални превъплъщения в две касови продукции - „Красавицата и Звяра“ и новият „Пауър Рейнджърс“.

„Фантастични животни и къде да ги намерите“ - отделна адаптация на историята за Хари Потър - беше голям хит през 2016 г., като достигна печалба от над 800 милиона долара в световен мащаб. Роулинг разкри, че новата продукция би се равнявала на пет филма.

Втората част ще бъде режисирана отново от Дейвид Йейтс, който дирижира първата, и Лоу ще се присъедини към Джони Деп, който се въплъти отново в подлия Гелърт Гриндълуолд.

"Джъд Лоу е феноменално талантлив актьор, на чиято работа отдавна се възхищавам, и чакам с нетърпение най-после възможността да работя с него", каза Йейтс в изявление. „Джоан Роулинг разкрива един много по-различен момент от живота на героя и знам, че Лоу блестящо ще улови всички неочаквани аспекти на Албус Дъмбълдор“. В филмите за Потър виждаме Дъмбълдор като директора на Хогуортс, още от предисториите, а сега той ще бъде претърпи метаморфоза.

Джъд Лоу може да бъде видян в „Рицарите на кръглата маса: Крал Артур“ на Гай Ричи и в партньорство с Руни Мара в музикалната драма „Vox Lux“.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини