105 лв. за био ягоди взривиха Фейсбук. Преглед на печата

"24 часа"

Ocъждaт пo 4 дeцa нa дeн зa ĸpaжби, гpaбeжи или пoбoй

Tийнeйджъp нapъгa cъyчeниĸ, мoмчe пpocтpeля c гaзoв пиcтoлeт вpъcтниĸ, мoмичeтa cĸyбaxa cъпepничĸa, дeцa пpeбиxa cтapицa зa 30 лв. Toвa ca чacт oт инфopмaциитe, ĸoитo ce пoявявaт вceĸиднeвнo в ĸpиминaлнитe xpoниĸи.

4042-мa млaдeжи пoд 18 г. ca ocъдeни зa пocлeднитe 3 г. пo дaнни нa Bъpxoвнaтa ĸacaциoннa пpoĸypaтypa (BKΠ). Πpиблизитeлнo пo 4-мa нeпълнoлeтни нa дeн чyвaт oт cъдa "винoвeн", ĸaзвa ĸpиминaлиcт

"Труд"

Раненият на "Хемус" към шофьора убиец: Стигна ли по-бързо?

На 17 април, Велики понеделник, двама служители на "Автомагистрали" бяха ударени в аварийната лента на AM "Хемус" от автомобил, движещ се с несъобразена скорост, докато помагаха на катастрофирала по-рано кола. Загинаха Иван Димитров и оцелелият при първия инцидент Йото Ахчийски. Другият притекъл се на помощ служител на "Автомагистрали" - Иван Шишков, оцеля като по чудо. Той обаче е със счупен на три места таз, рани на двата крака и счупена кост на дясна ръка с разкъсани нерви.

"Стандарт"

Пращаме спешно еврокомисар

Новият български еврокомисар ще е първата задача за кабинета "Борисов 3". Кандидатурата за наследник на Кристалина Георгиева ще бъде обсъдена още на първото редовно заседание на правителството в сряда. Това разкри премиерът Бойко Борисов в телефонен разговор с председателя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер. В него шефът на ЕК настоя изборът да стане "в максимално кратък срок". Както "Стандарт" първи съобщи още на 4 април, за български еврокомисар най-вероятно ще бъде предложена настоящата евродепутатка от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел.

"Монитор"

105 лв. за био ягоди взривиха Фейсбук

След неоснователно скъпите череши, които се появиха по софийските пазари, един друг плод е на път да счупи рекорда по висока цена. Става въпрос за ягодите или по-точно за такива, отгледани в екологично чиста среда.

От снимка, поместена в социалната мрежа, става ясно, че 49.99 лева за килограм череши си е евтиния на фона на стоте и пет, които търговецът иска за българските си био ягоди.

"Сега"

Съпругата на банкера Цветан Василев ще съди България

Антоанета Василева, съпруга на пребиваващия зад граница банкер Цветан Василев, обяви, че ще внесе иск срещу България в Европейския съд по правата на човека в Страсбург. Тя е публикувала тази новина в личния блог на мъжа си.

Василева е решила да съди България заради международното преследване срещу нея по обвинение в пране на пари. Днес по-рано dnevnik.bg съобщи, че съпругата на банкера е обявена за издирване с червената бюлетина на Интерпол. Самият Цветан Василев внесе иск в Страсбург още през 2014 г., след като КТБ изпадна в колапс, а той бе обвинен в източване на банката.

"Дума"

С 11% e намалял износът на ток

От началото на годината износът на електроенергия забавя спада си, показват оперативните данни на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) за периода януари - април 2017 г. От данните се вижда, че за първите четири месеца на годината износът намалява с малко под 11%. През миналата година операторът отчете срив на износа с почти 60 на сто.

От 1 януари до 30 април 2017 г. от страната са изнесени 1,27 млн. мегаватчаса електроенергия, показват още данните на ЕСО. Студеното време през тази зима доведе до ръст на потреблението с 8,7% до 14,7 млн. мегаватчаса.

"Капитал дейли"

Когато пътищата се разделят

Последната половин година не е добра за Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Първо се видя, че не поддържа адекватно тунелите и заради това директорът й си отиде. После агенцията показа, че не може да пази и документи и изгуби част от оферта за тунел "Железница", заради което стана обект на прокурорска проверка. А миналата седмица звеното "Антикорупция" заедно с ДАНС отново влязоха в пътното ведомство и взеха документи, свързани с отсечка от магистрала "Марица" заради съмнения за измама.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини