Жена заряза децата си заради любовник в Германия, съдът в Асеновград даде правата на бащата

След над 10 години съвместен живот и две деца Ангел* и Румяна решили да потърсят по-добро бъдеще за всички им и през 2016-та заминали на гурбет в Германия. Там обаче тя му изневерила, което половинката й не могъл да преглътне и скорострелно се прибрал в България. Върнал се сам. Въпреки че все пак й предложил да тръгне с него, Румяна отказала. Останала при новата си любов зад граница чак до Коледа. Това разказва пред съда в Асеновград Ангел, който след всичко преживяно решил, че има право да поиска родителските права върху двете деца, които са на 9 г. и 7 г.

Румяна обаче разказва друго. Твърди, че Ангел бил безпричинно и болезнено ревнив, редовно злоупотребява с алкохол и я подлагал на психически и физически тормоз. Причината поради която търпяла били единствено децата. Версията й е коренно различна от тази на Ангел. Според нея, след като й нанесъл побой в Германия, той взел личните й документи и заминал за България, заради което и тя не могла да се прибере веднага. По думите й бащата всячески пречил да вижда децата и отказвал изпратените от нея пари. Освен това категорично отхвърля да му изневерила с когото и да е. С насрещен иск Румяна се опитала да отхвърли исковете на Ангел и поискала правата върху малките, които щяла да отглежда на спокойствие в Пловдив. Там тя разполагала с 4-стайно жилище, но макар просторно и чисто, обзавеждането не било подходящо. Така съдът счете, че към настоящия момент в интерес на децата е те останат при баща си в Садово. Съображенията са, че от раждането си те живеят в този дом и се чувстват комфортно в осигурената им среда. Домът се състои едва от три стаи, в които живеят Ангел, двете деца, родителите и брат му със семейството си, но отскоро таткото започнал да строи в двора нова къща.

Така в крайна сметка родителските права са предоставени на Ангел. Румяна ще ги вижда през уикендите и един месец през лятото. Съдът реши, че тя трябва да им изпраща 250 лева месечно. Направените разноски по производството в размер на 300 лева също остават за сметка на Румяна. Все пак, ако реши, тя може да обжалва на по-горна инстанция в срок от две седмици.

* Имената са сменени с измислени

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини