И кметът на Асеновград дава обяснения по разследванията около главния архитект?

Кметът на Асеновград също е призован за справка в прокуратурата. Емил Караиванов е получил надлежно призовка, в която имало вписан час за явяване днес и се е явил, научи Asenovgrad.NET. Ситуацията стана повод за яростни съмнения дали градоначалникът не е задържан. До момента липсват каквито и да е индикации, от които това да се потвърждава. До обяд Караиванов е бил в Асеновград. Към момента телефонът му не е изключен, дава свободно, но той не отговаря на повикванията. Най-вероятно съвсем скоро ще стане ясно дали разпитът е приключил и за какво е бил той. По неофициална информация по аналогичен ред с призовки са привикани и собствениците на фирма "Запрянови" - баща и син Вакрил и Георги.

Преди около час в интернет се появи информацията, че двамата бизнесмени, зедно с Емил Караиванов, са задържан при акция на ДАНС и прокуратурата и отведени за разпит. Официална информация за случващото се към този час на деня няма. Най-вероятно такава ще бъде разпространена утре.

Припомняме,че главният архитект Константин Атанасов е привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура за това, че през ноември миналата година е поискал 8 000 лв. от управителя на клон на Акционерно дружество Митко Захариев, за да съгласува идеен инвестиционен проект. Обвинението е във връзка с образувано досъдебно производство за корупционни престъпления спрямо служители на Община Асеновград.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини