Проливни дъждове и наводнения в части на страната

Вилна зона в Русе е наводнена от пороен дъжд тази сутрин. Унищожена е покъщнината, както и зеленчуковите градини. Хората разказват, че не помнят подобен порой от години и предполагат, че дъждът не е единственият виновник за наводнението. 

Хората са "на крак" от 8 сутринта, за да се борят с последиците от бедствието. Пораженията са огромни и те са истински отчаяни. 

Междувременно стана ясно, че бедственото положение след поройните дъждове в русенската община Сливо поле е отменено. Решението е било взето снощи на заседание на кризисния щаб. Възстановени са падналите четири електрически стълба и всички трафопостове работят нормално. 

Опасните дървета са премахнати, а улиците са почистени от падналите клони. 

Утре ще има среща на всички пострадали земеделци с областната земеделска служба, за да подготвят документи с нанесените щети. 

В четвъртък екипи на службата ще обиколят на място региона, за да оценят пораженията. 

И още проливни дъждове в шуменско от сутринта. Движението на всички превозни средства по главен път Варна-София край язовир "Фисек" се пренасочва временно през главен път Шумен-Русе. 

Към момента падналият дъжд в шуменско е над 60 литра на кв/м и продължава обилно да вали. 

Допълнително усложнение за придвижване по главния път е паднала по платното топола. 

Многобройни сигнали за наводнени приземни етажи постъпват в пожарната служба. Има информация и за наводнени къщи в села в близост до реки.

 

Източник: http://www.bgonair.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини