Плевнелиев: Казусът КТБ трябва да се разрови до дупка

Радев допусна немалко грешки, смята той.

"Казусът КТБ трябва да се разрови до дупка". Това заяви за "Събуди се" президентът Росен Плевнелиев, който оглавяваше страната от 2012-а до 2017-а година. Той беше категоричен, че отговорните институции трябва да излязат и да дадат обяснение. 

Искам да се тръгне по пътя на парите и да се намери кой ги е взел. Тези хора, които замазаха нещата и които носят отговорността за това, че институциите се провалиха по казуса КТБ, не са понесли отговорност за това, което се случи. Това е много жалко", заяви той. 

"Тогавашният шеф на ДАНС не каза нищо и произведе един никакъв доклад по случая, само и само за да представи нещо", допълни Плевнелиев. 

В същото време обаче бившият политик смята, че президентската институция е изгубила своята тежест след решението на президента Радев да отвори стенограмата от разговорите за КТБ, проведени на 29 юни 2014-а между Плевнелиев и партийни лидери.

Плевнелиев беше категоричен, че трябва да се разсекрети и другата стенограма от 14 юли: "Имаше две консултации. Аз бях против и продължавам да съм против, но след като са отворили единия разговор, трябва да отворят и другия".

Относно наследника си на поста ген. Радев, той коментира: "В тези повече от 100 дни, в които президентската институция показа какво може, се допуснаха немалко грешки. Това ме изпълва с притеснение".

"Мажоритарният вот е много проблемен и не е добър за българската демокрация", смята Плевнелиев. 

Източник: http://nova.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Хр
    Христов
    1 0
    22:33, 19 юни 2017
    Ровене до дупка и затвор за виновниците, начело с Цецо Василев!
  • 2
    Ил
    Илко
    0 0
    21:08, 21 юни 2017
    Е то това хиляди хора искаха през изминалите години, но никой в държавните органи и институции не си мръдна пръста. А Цецко вече е забравил кога забегна.
Последни новини