Задържаха ”бултраси” в Македония, рисували графити

Футболни фенове на „Ботев” (Пловдив) бяха задържани от македонската полиция заради хулиганство по време на почивка по магистралата Скопие-Тирана.

Автобусите с фенове на „Ботев” (Пловдив) вече са отпътува от Крива паланка към Тирана с полицейски ескорт, съобщиха от МВнР.

След бързата реакция на българското посолство в Скопие бе постигнато съгласие с органите на реда в град Крива паланка да бъде съставен акт за административно нарушение и налагане на минимална глоба в размер на 200 евро само на ръководителя на групата, а автобусите да бъдат ескортирани от полицейския патрул до границата, за да продължат пътуването си. 

По данни на полицията на Македония три автобуса с фенове на „Ботев” (Пловдив), пътуващи за Албания през територията на Република Македония, спират към 3 ч. през нощта за почивка на магистралата Скопие-Тирана на определени за това места. Четирима от феновете със спрей изрисуват обидни за Македония графити върху сградите за почивка. При молба от органите на реда да бъдат санкционирани за хулиганската си постъпка, българските граждани отказват и блокират автомагистралата.

От македонскита полицията твърдят, че имат видеозапис. Според версията на "бултрасите", те са спрени заради плакати с патриотични надписи и развети български знамена.

Около 7.45 часа блокадата на амагистралата е била отстранена, а движението нормализирано.

Българският консул Венцислав Цветанов през цялото време бе на място в полицейското управление в Крива паланка. Той е предупредил и властите на пропускателния пункт на границата между Република Македония и Албания, албанската полиция и българското посолство в Тирана за оказване на пълно съдействие на групата с футболни запалянковци. 

„Ботев” (Пловдив) гостува на "Партизани" (Тирана) днес от 18 ч. българско време в мач от първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Очакваме феновете за пристигнат навреме на стадиона, за да подкрепят българския отбор. 

В Крива паланка остава само ръководителят на група Иван Вълчев, който след произнасянето на дежурния съдия ще настигне с кола на посолството автобусите с фенове.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини