САЩ отбелязват Деня на независимостта

Днес американците отбелязват своя национален празник - Деня на независимостта. Те го приемат рожден ден на нацията и тази година ще го празнуват за 241-и път.
 
В този ден често хората се отправят на път, за да навестят свои близки и роднини в други щати на Америка. Затова властите на страната засилват съществено мерките за сигурност по пътищата, както и на обществени места.
 
На 4 юли 1776 г. във Филаделфия, щата Пенсилвания, е приета Декларацията за независимостта, която е била подготвена от комисия от петима души, ръководени от бъдещия трети президент на САЩ Томас Джеферсън.
 
Според този документ 13-те британски колонии на източното крайбрежието на Северна Америка, обявяват независимостта си от Великобритания и вече официално се обявяват за "свободни и независими щати".
 
Декларацията за независимостта става първият официален документ на новата държава, която получава името САЩ на Америка. Кралят на Великобритания Джордж Трети получава съобщението за независимостта на колониите чак след два месеца - на 10 септември.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини