Определиха къде ще е полицейската приемна в кв. "Лозница", проверките по гражданска регистрация в махалата продължават

Определен е общинският терен, на който да бъде разкрита приемна на Районното управление в квартал "Лозница", съобщиха от Община Асеновград. Мястото е одобрено съвместно от кмета Емил Караиванов, директора на Областната дирекция на МВР ст.комисар Атанас Илков и комисар Любомир Рашков - дирекция "Охранителна полиция".

Служители на полицията и тази седмица продължават проверките по гражданската регистрация на жителите на "Лозница". При липсваща такава или заявена извън законовия административен ред, се предприемат мерки. Градоначалникът е изпратил писмо до Районното управление за необходимостта от предприемане на действия за контрол и санкциониране на нарушителите на поставените забранителни табели за движение на каруци в града. На основание заповед на кмета полицейското управление ще предложи длъжностни лица, които да съставят актове на нарушилите на Наредбата за водноспасителната дейност във връзка за забрана на къпането и плуването в неохраняеми водни съоръжения.

Междувременно напредва работата по установяване на незаконното застрояване в ромския квартал и извън чертите на градската регулация. През изминалата седмица са съставени констативни актове, в които са описани 14 жилищни постройки, 7 стопански постройки и 4 навеса. Същите са връчени с предписани мерки за доброволно премахване. След изтичане срока ще последва кметска заповед за премахването им. На извърилите незаконното застрояване се дава отново правото в определен кратък срок доброволно да премахнат постройките. След прилагане на тези изрични законови процедурни срокове Община Асеновград ще предприеме действия по премахването на незаконното застрояване.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    00
    00000
    0 0
    11:32, 17 юли 2017
    Не чухме някой да казва че не е купувал гласове от ромската махала. Някой не се ли чувства неудобно, имате ли доблестта да си подадете ОСТАВКА.
Последни новини