Творци се връщат към природата и аналоговото общуване с “Бардово Бърдо Фест” в Киселчово

За втора поредна година закътаното родопско селце Киселчово ще приюти творци от различни поколения и техните почитатели. От 28 до 30 юли там ще се проведе "Бардово Бърдо Фест".

"Припомнете си вечерите край огъня, вкуса на бабините манджи и очарованието на песните, изпълнени под звездите! Заведете децата си в света на игрите от едно време и им покажете, че могат да се забавляват без интернет и високотехнологични джаджи!", гласи призивът на организаторите от "Артел 13".
Вечерната музикална програма на "Бардово Бърдо Фест" включва изпълнения на Виктор Макаров, Иво Георгиев, Маргарита Друмева, Зора Господинова и Косьо Куцев, Замунда банана бенд на 28 юли. А на 29 юли в концертите ще се включат – Светла и Наско Стоянови, Павел Йорданов, Денис Апов, Радо Михов и Краси Йорданов. Новото е, че в събота е обявена "Свободна сцена" от 10.00 до 18.00 ч., за желаещите да се изявят с различни сценични изпълнения - от фолклорно пеене и танци, кратки драматургични форми, разказване на анекдоти и всичко, което би забавлявало публиката. Регламентът е изявата да е не надвишава времетраене от 30 минути.

Развлеченията сред природата са основен акцент на фестивала, затова и детските кътове ще са обособени на поляната. Детската програма ще включва състезания и игри на народна топка, стъклени топчета, ластик, федербал, “Не се сърди, човече!”, “Дама”, “Домино”, “Стражари и апаши”, “Кър” и много други. Всеки възрастен, запазил детското в себе си, също би могъл да се включи в игрите. През деня освен детските игри ще има и съпътстваща музикална програма и обучителни ателиета.

Съорганизатор на събитието е Сдружение “Fun in the mountain”, а партньори са Община Смолян и НЧ “Проф. д-р Асен Златаров-1927” - с. Смилян.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини