Злато за над 30 000 лв. хванаха на Капитан Андреево

Златни накити на стойност 31 146  лева задържаха при два случая митнически и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево.

При първия случай, на 13.07.2017г.,  около полунощ контрабандните  бижута са открити при проверка на автобус с турска регистрация, пътуващ по редовната линия Истанбул -Букурещ. За превозното средство е подадено искане за щателна митническа проверка от служители на Гранична полиция. Шофьорът и пътниците заявили, че не пренасят ценности и валута за деклариране. При щателна митническа проверка се установява, че в личния багаж на  пътуваща в автобуса румънска гражданка  са укрити полиетиленови пликове с  недекларирани накити от жълт метал. Открити са общо  160 обеци, синджири, пръстени и гривни, които според направената от вещото лице експертиза са от 14-каротово злато с общо тегло 394 грама, на стойност 23 640 лева.

При втория случай, на 18.07.2017 г.,  лек автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция е селектиран за щателна митническа проверка. При личен преглед на една от пътничките в автомобила са открити,  укрити в сутиена и в дамската чанта, златни накити с общо тегло 125.1 грама на стойност 7 506 лева.

Бижутата са задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата.

На нарушителките, румънска и българска  гражданки, са  съставени актове по Валутния закон като им са иззети  по 520 евро за обезпечения на евентуални вземания по съставените актове.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини