Започва Международният фолклорен фестивал Пловдив`2017

Церемонията по официалното откриване е днес, 1 август, в 20 часа на Античния театър.  На същата сцена в последната вечер - 5 август, от 20 часа ще се състоят гала-концертът и церемонията по официалното закриване на събитието.

В изданието тази година ще си дадат среща представителни фолклорни състави от осем държави - Армения, Бразилия, Грузия, Испания, Йордания, Косово, Чили и Черна Гора. В програмата ще вземат участие и пловдивските формации Фолклорен ансамбъл „Седенчица“, Детска танцувална школа „Тракия“ и Фолклорен ансамбъл„Дилянка“, който ще отбележи с юбилеен концерт  25-години от създаването си и 40 години творческа дейност на Мария  Кьосева - основател и художествен ръководител на ансамбъла и до днес.

Всеки ден, от 17.30 часа започват дефилетата на съставите, които тръгват от „Дом Левски”, преминават по Главната улица и стигат до сцената на пл. „Стефан Стамболов”, където ще бъдат изнесени кратки концерти. Програмата ще продължава с официалните вечерни представяния на участниците на сцената  на Античния театър от 20:00 ч. Входът за събитията е свободен.

Освен концертите в Пловдив, прояви и дефилета ще има и в други райони на областта. Ансамблите от Армения, Черна гора и Йордания ще изнесат на 2 август концерт в град Хисаря. На 3 август в Пещера ще се представят колективите от Испания, Чили, Косово. На 4 август, отново в Пещера ще танцуват  участниците от Бразилия, Армения и Йордания.

П Р О Г Р А М А XXIII МЕЖДУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ ПЛОВДИВ

(1-5 август 2017)

1 август, вторник

17.30 Дефиле от дом „Левски” до пл. ”Стефан Стамболов”

18.30 Концерт на открита сцена на пл. ”Стефан Стамболов” с участието нa колективите от Армения, Бразилия, Грузия, Испания, Йордания, Косово, Чили, Черна гора

20.00 ТЪРЖЕСТВЕНО ОТКРИВАНЕ на XXIII Международен фолклорен фестивал – Античен театър

2 август, сряда

17.30 Дефиле от дом ”Левски” и концерт на открита сцена на пл. ”Стефан Стамболов”.

20.00 Концерт на Античен театър с участието на колективи от Бразилия, Грузия, Испания, Косово, Чили.

19.00 Дефиле и концерт в Хисаря на колективи от Армения, Черна гора, Йордания.

3 август, четвъртък

17.30 Дефиле от дом ”Левски” и концерт на открита сцена на пл. ”Стефан Стамболов”

на колективи от: Армения, Бразилия, Грузия, Йордания, Черна гора.

19.00 Дефиле и концерт в Пещера на колективи от Испания, Чили, Косово.

20.00 Концерт на Античен театър на Ансамбъл „Дилянка” по повод 25 години от създаването на състава и 40 години творческа дейност на основателя и художествен ръководител Мария Кьосева.


4 август, петък

17.30 Дефиле от дом ”Левски” и концерт на открита сцена на пл. ”Стефан Стамболов”.

20.00 Концерт на Античен Театър с участието на колективи от Грузия, Испания, Косово, Чили, Черна гора, ансамбъл „Седенчица“

ДТШ „Тракия”.

19.00 Дефиле и концерт в Пещера на колективи от Бразилия, Армения, Йордания.


5 август, събота

17.30 Дефиле от дом „Левски” и концерт на открита сцена на пл. ”Стефан Стамболов” с участието на Армения, Бразилия, Грузия, Испания, Йордания, Косово, Чили, Черна гора

20.00 ГАЛА- КОНЦЕРТ И ЦЕРЕМОНИЯ ЗА ЗАКРИВАНЕ на XXIII Международен фолклорен фестивал на Античен театър

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини