Депонират безплатно отпадъците събрани в "Да почистим България заедно"

И тази година Министерството на околната среда и водите поема ангажимента в деня на почистването - 16 септември, събраните отпадъци от замърсените терени да се депонират без такси на съществуващите общински и регионални депа. До тях ще бъде осигурен свободен достъп на транспортните средства, които се включат в инициативата. Министерството ще осигури чували и ръкавици за участниците в почистването, както и ваучери за гориво за извозване на събраните отпадъци. Ръководството на министерството и всички регионални структури ще се включат лично в почистването. Това съобщи зам.-министър Николай Кънчев при обявяване на кампанията. За поредна година МОСВ ще бъде основен партньор на кампанията на БТВ Медиа груп.

„Да изчистим България заедно” е мащабна доброволческа инициатива, която цели да създаде обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на природата, за чиста България в дългосрочен план. През 2017 г. кампанията си поставя за цел заедно да работим за поддържането на чистотата на околната среда и да установим добри практики за генериране на нулев отпадък. Акцент в е Денят на голямото почистване, който за първи път ще се проведе през есента. Стотици хиляди доброволци ще излязат на 16 септември, за да покажат, че можем да изчистим боклука от България заедно.

Всички, които имат отношение към опазването на околната среда, ще могат да демонстрират своята добра идея или практика, която елиминира отпадъците по интересен и различен начин или го превръща в нещо ценно. Тазгодишното издание на "Да изчистим България заедно" ще завърши с класация и награждаване на областите с най-голям принос към каузата да докажем, че България може да бъде чиста.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини