МВР: Не давайте пари, поискани по телефона! В ход е схемата "Съдействие при полицейска акция"

От МВР отново напомнят: Не давайте пари, поискани по телефон от непознат! При телефонно обаждане от неизвестен номер с искане за пари сигнализирайте на 112 или се обадете на своите близки!

Криминалистите работят по шест случая на измами, станали на територията на Габрово, Видин и Пловдив само през вчерашния ден. 

Криминалисти от Трявна и Габрово работят по разкриването на извършителите на две измами. Сигналите в полицията били получени вчера. 84-годишна жена от Трявна сигнализирала органите на реда, че е станала жертва на измама, при която ѝ била причинена имотна вреда в размер на 4200 лева. Тя е била подведена по сценария "оказване на съдействие на полицейски служители при провеждането на акция по задържане на измамници".

По същата схема, на 31 юли била измамена и 79-годишна жена от Габрово, която хвърлила през прозореца на жилището си 5800 лв. и златни накити, а вчера жертва на престъпната схема станала и 65-годишна жителка на Лом. Тя лековерно оставила до оградата на дома си найлонов плик с 6 345 лева и дамски златни накити, с общо тегло около 11 грама.

Отново вчера в измамния капан попаднала и 74-годишна от Видин, която през терасата на апартамента си хвърлила на мнимите полицаи 2 800 лв. и златни бижута. По същия начин с 6 800 лева олекнали вчера и две пловдивчанки на 84 г. и 75 г.

По всички изброени случаи са образувани досъдебни производства, работата по които продължава от разследващите.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини