Министър Радев в Асеновград: Доволни ли сте, че има приемна? Аз не съм. Тук трябваше да има детска площадка

    Чрез откриването на този обект се въдворява реда, а където има ред има законност. Това заяви при откриването на приемната в кв. "Лозница" в Асеновград вицепремиерът Валери Симеонов. Той не пропусна да пожелае "пълно разбирателство между етносите" и да поздрави присъстващите с "Да живее България!" В словото си кметът Емил Караиванов посочи, че всички представители на институциите, които присъстват, дават гаранции, че ще се спазва закона и допълни, че асеновградчани продължават да искат запълване на полицейските щатове. Става дума да отблокиране 19 незаети полицейските щата за РУП - Асеновград, за което до МВР-министъра бе изпратено писмено настояване от кмета на Асеновград.

    Тази приемна има временната задача да спомогне за спазване на закона, заяви от своя страна министър Валентин Радев. Радвате ли се, че има приемна вместо площадка детска или парк, запита риторично той присъстващите. Аз не съм с приповдигнато настроение. Всички видяха как тук се бихте и после се сдобрихте. Над 10 г. тук не е имало приемна. Не се радвам и няма да прережа лентата. Но ще се радвам, ако другия път дойда и на мястото на приемната открием детска площадка. Тук държавата ще дава всеки месец тук по 15 хиляди лв. Това са ваши пари и тези разходи нека да отиват за училища. Малките тук нека бъдат грамотни, да решават всичко с ум, каза министърът.

    Приемната става факт, след гражданска инициатива и обсъждане между Община Асеновград и МВР. За изграждането й по решение на ОбС бяха вложени 27 000 лева. В най-скоро време тя ще попада и в обсега на системата за видеонаблюдение на Асеновград, след решение на местния парламент. В нея ще са ангажирани общо 5 полицейски служители - инспектори и постови.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      J
      j
      0 -1
      16:26, 24 авг 2017
      този министър радев голям тъпаг. не приемна РПУ трябва да има там. детска прощадка не, защото ще стане на скраб тъпаг. преберте си този тъпаг
    Последни новини