Ето какви ще са подобренията във всяко от 5-те детски и учебни заведения в проекта по ОП "Региони в растеж"

В проекта са заложени мерки за енергийна ефективност на сградите и рехабилитация на дворните им пространства, както и дейности, свързани с доставка на обзавеждане и оборудване. Предвидени са дейности, осигуряващи достъпна архитектурна среда, благоустрояване на дворните пространства, изграждане на нови площадки за спорт и игра, обособяване на нови озеленени пространства. Ето по-конкретно какво ще бъде извършено:

 – ДГ „Зорница“ – топлоизолация външни стени, топло и хидроизолация на покрив, подмяна на дървена дограма с PVC стъклопакет, дейности по отоплителна и водопроводна инсталация, постигане на достъпна среда за хора в неравностойно положение, обновяване на дворно пространство и уреди за деца в неравностойно положение, премахване на изоставена сграда „Млечна кухня“ и обособяването ѝ в кът за отдих.

 – ЦДГ „Надежда“ – топлоизолация външни стени, топло и хидроизолация на покрив, мерки по сградна инсталация, подмяна на осветителните тела с нови енергийноефективни, подмяна на водосточни тръби и отвеждане на водата в тревните площи, достъпна среда за хора с увреждания чрез рампа пред основен вход на сградата и санитарен възел на 1-ви етаж за лица в неравностойно положение, обновяване на дворно пространство и уреди за деца в неравностойно положение.

 – ЦДГ „Пролет“ – Топлинно изолиране на външни стени, на покрив и под на сградата, подмяна на отоплителна инсталация, ремонт на електроинсталация и въвеждане на енергоспестяващо осветление; мерки, свързани с благоустрояване на дворно пространство – изграждане на нова ограда, навес за сцена; мерки целящи изграждане на достъпна арх. среда – рампа.

 – Модернизация на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, рехабилитация на дворното пространство – изграждане на 2 нови комбинирани игрища, игрище за футбол, игрище за деца от 1-4 клас и полагането на подходяща настилка върху всяко от тях; ограда около игрищата с височина 4 м, подмяна на 3 бр. баскетболни кошове и настилките около тях; подмяна на цялата настилка около училището; частична и цялостна ограда около периметъра на имота; изграждане на осветителна инсталация и система за видео наблюдение, осигуряване на достъпна среда – стълби, стълбищна платформа за инвалидни колички за открит монтаж.

 – Модернизация на СОУ „Св. Княз Борис I“, рехабилитация на дворното пространство – ремонтни дейности по настилки, съоръжения, осветление, видео наблюдение, озеленяване, градинско обзавеждане и ремонтиране на част от съществуваща ограда, изграждане на нова детска площадка, изграждане на нова учебна площадка за обучение по безопасност на движението и управление на велосипед в градски условия – с маркировка и подвижни пътни знаци, нови съоръжения за отводняване на дворното пространство, изграждане на три баскетболни игрища, две волейболни игрища, игрище за хандбал с необходимите съоръжения – баскетболни и волейболни стойки за открит монтаж, комплекти с табла, рингове, кошове, мрежи, врати, спортни съоръжения за дълъг скок и за лека атлетика с 4 писти за бягане с дължина 50 м.

Общата стойност на проекта е 6 779 317 лв.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини