Вандали оставиха лъвовете на 10-ти Родопски полк без носове

Изображение 1 от 4

    Вандали зверски оскверниха паметника на 10-ти пехотен Родопски полк, който се намира зад ДНА. Без носове са и осемте лъвски глави по постамента. Вероятно по каменните фигури е удряно с железен предмет, тъй като има отчупени по земята и по-големи парчета.

    Посегателството е забелязано днес. В общината ще съставят протокол за възстановяването на щетите. Поправката ще бъде покрита от фирмата охранител на обекта Люкрим гард, която осигурява вечер и физическа охрана там. Фирмата възстановява щети след посегателство на обществен обект не за първи път, както е по договор. Преди време трябваше да бъде покрит ремонта на слънчевия часовник по централната улица „Сан Стефано“, чиито стрелки бяха измъкнати. Днес в късния следобед също не беше забелязана жива охрана на мястото около паметника.

    10-ти Родопски полк изиграва важна роля за щурма и падането на Одринска крепост. На 26-ти март (по нов стил) в 1913-та година, с превземането на калето се слага и край на Освободителната Балканска война, върнала на България стотици селища.

    Паметникът в чест на загиналите пехотинци беше обновен през 2013 година.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Ив
      Иван
      29 -3
      17:22, 5 окт 2017
      Полицията да впрегне целият си потенциал и да залови тези мекерета, а после да се качат в интернет снимките на осквернителите.
      • Хх
        ххх
        25 -4
        17:57, 5 окт 2017
        Все едно не е ясно на някой, че това е работа на наглите ******и, ама нека цяло хасково си затваря очите за най-големия ни проблем-разрастването на това "почтено малцинство"
    • 2
      Аа
      Аааааа
      28 -1
      18:31, 5 окт 2017
      Ама не може тоя паметник да е сред нищото!Оградете го,ако трябва да се направят алеи,охрана да се сложи!Сега около него серат циганите и това е!Вие какво очаквате от орките!?Те са безродници!Тях не ги интересува миналото на България и дали сега ще е България или нещо друго.Важното е да се дават някакви пари за да има да се яде и да се сере!Това е! Счупили паметника!!!Вие какво очаквате от тези твари!?
    • 3
      Ан
      андрешко
      7 -7
      20:10, 5 окт 2017
      ВАЛЕРКО ФИЛИПОВ много добре пишеш че това са терористи вандали и т н и че кмета и МВР и други органи ако не ги заловят държавата НЯМА ДА Я ИМА Ами то наистина след БОРИСОВ 1--2 -3 държавата отдавна е заминала Останали са само бокич цецик и още някой да ЗАКЛЮЧАТ ВРАТИТЕ на бившата държава И понеже знам че си бивш ПОЖАРНИКАР не те обиждам но наистина генерал-пожарникаря и физкултурника скапаха държавата
    • 4
      Ja
      Jack Bauer
      12 -2
      21:06, 5 окт 2017
      м - а - н - г - а - л - и. Долни, гадни болуци.
    • 5
      Ке
      КЕНАСКИЯ МАЙМУН
      8 -7
      23:23, 5 окт 2017
      Турските и сиганските гейове
      са си чесали шунтите на главата на лъва
      ...
      Нищо чудно и някой кумец наркоман от герб :))
    • 6
      So
      SonnY
      0 0
      11:20, 6 окт 2017
      Това не е от скоро. Още юни месец когато минавах от там имаше лъвове с липсващи носове.
    • 7
      Вс
      Всевишния Кенанец
      1 0
      11:45, 6 окт 2017
      Не е лошо да се направи някакъв парк, но не в цялата територия, защото този парк ще се превърне в един цигански парк, а както няма и закони които да се спазват, циганите са станали недосегаеми, а там където сега е Щаба на Дивизията е най-подходящото място за една модерна, многофункционална зала, като към нея е най-добре да се предвиди и част с поне 2 плувни басейна покрити, перфектен достъп, място и за паркинги и всичко. За съжаление ГЕРБ са обсебени от "лапачката" със санирането, и не виждат че Хасково от ден на ден замира...
    • 8
      Ке
      Келле баба
      2 0
      17:12, 7 окт 2017
      Абе, тия вандали ся живели преди 1500 години. Сега вандали няма, има много ******и, защото съм ги виждал лично баш там. Други ******и свалят покрива на сградата отдолу. Четири пъти сигнализирам полицията, четири пъти ми отговаря дежурният: Ама това са маловажни работи, иди виж, намери частните охранители!!!

      Нали знаете масала; Направили циганина цар, той обесил татко си. Защо ? Циганинът е лош? Татко му е лош?
      Не! За толко акъл има!
      ******* ще! Да прави боклук, да хвърля камъни по стъклата на "Вапцаров", ако е до влакова линия - по влакове. Е, ******* ще!
    • 9
      St
      ST
      0 0
      10:38, 9 окт 2017
      Това са циганета 100%.

    Случаен виц

    Последни новини