Разрешават спирането на забранено по задръстени хасковски улици

    Знакът “спирането забранено” да не важи след работно време – от 17.30 до 8.30 часа, както и в почивни дни и празници, по някои от натоварените централни улици в Хасково. Това реши на своето заседание днес Транспортната комисия към общината.

    Членове на комисията са обходили някои от тях - “Александър Стамболийски”, “Цар Освободител”, “Св. св. Кирил и Методий”. Идеята е от едната страна на улицата към знаците “спирането забранено” да се добави табела с часовете на тяхната валидност. По този начин хората, които живеят на тези улици, но нямат гаражи или паркинги пред блоковете, да паркират законно след и преди работно време, както и в почивните дни.

    Пилотно идеята ще тръгне първо по ул. “Александър Стамболийски”, обясниха от комисията. На тази улица се намира обущарско ателие, които избработва изделия за хора с увреждания, до него пък друг магазин, който също предлага приспособления и оборудване за тях – като инвалидни колички. Затова комисията реши да се обособят две паркоместа пред тях, където спирането и паркирането да е разрешено.

    По същият начин стои и въпросът за паркирането по бул. “Съединение” пред училище “Христо Смирненски”, за което читатели алармираха във въпросите си към кмета Добри Беливанов в Haskovo.net. Това обаче е централен булевард и ще трябва допълнително да огледаме мястото и да съобразим дали ще е удачно подобно почасово разрешаване на спирането, коментираха в комисията. Читателите сигнализириха, че пред училището спирането е забранено, но въпреки това в пиковите часове, когато хората водят или вземат децата си от училище, там е пълно със спрели автомобили.

    “Трябва да се опитаме да решим проблемите на хората, като същевременно не затапваме движението в града”, коментира и представителят на Пътна полиция Паско Пасков. Той предложи в уличката между Втора и Трета поликлиника в съществуващия джоб да се обособят две паркоместа за инвалиди. “Хората се обаждат на тел. 112 за неправилно паркирани автомобили, ние отиваме и санкционираме водачите, но пък е истина, че хората просто няма къде да спрат. Особено тежко е положението за хора с увреждания, които посещават здравните заведения там”, добави той.

    Председателят на комисията Драгомир Колев пък допълни, че се обмисля да се обособят паркоместа и срещу Втора поликлиника, между дърветата.

    Как се произнесе Транспортната комисия по читателските въпроси до кмета, които той внесе в комисията, четете след малко.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (15)

    • 1
      Тр
      Транспортна комисия
      21 -2
      18:10, 31 окт 2017
      Проблема в района на ул"Г.Кирков" може да се поразреши като наистина се оформят нови места за паркиране по протежение на неизползваемия тротоар срещу новата жилищна сграда + Втора поликлиника и Очния център-от страната на рушащите се тютюневи складове.И община Хасково е добре да помисли за бъдеще не е ли редно там да се оформи зона без сериозно строителство , защото и спортната зала "Спартак" и новите тенис-кортове не разполагат с адекватни места за паркиране.Т.нар "джоб" пред Трета поликлиника е направен по искане при построяването на сградата за нуждите именно на пациентите там.Искането да спират там коли само с инвалидни стикери би ограничило достъпа на всички останали трудноподвижни пациенти и автомобили с малки деца.По добър вариант е да не се допуска продължително паркиране .
      • Ah
        aha
        6 0
        09:59, 1 ное 2017
        Да задължат собствениците на втора поликлиника да отворят паркинга в задния си двор ако ще и такса да взимат.Така изчезва проблема.
      • Лу
        Луд и опасен
        2 0
        10:20, 1 ное 2017
        Къде го видя тоя неизползваем тротоар?! Къде ще вървят пешеходците? Какви са тия глупости? Същото важи и за улицата прокрай "Спартак". Единствения краткосрочен вариант там е тия улици да станат еднопосочни, а едното платно да е за пракиране.
    • 2
      Ро
      РОДИТЕЛ
      16 -2
      18:52, 31 окт 2017
      И децата къде да вървят,правите се на интересни ,че нещо сте измислили .тротоарите да станат не проходими .лудост.
    • 3
      Ма
      мастикаджия
      17 -5
      18:55, 31 окт 2017
      Коя от тези кратуни на снимката разбира от градско движение и улици?Коя от тези кратуни разбира от наземна комуникация?Георги така обърка града,че 100 години няма да се оправи.Изобщо в тая община има ли пътен инженер?Антон Иванов е такъв ,но май го влече повече санирането. Пълен абсурд!
    • 4
      Не
      Незапознат
      8 -1
      19:22, 31 окт 2017
      То и когато е забранено се спира.Какво ли ще стане пък когато се разреши официално да става това?
    • 5
      Чо
      Чобанина
      11 0
      20:28, 31 окт 2017
      Наздраве градски, мастиката и на мене ми помага за гастрита. Сега по същество - трябва да се забрани и ефективно да се контролира да не преминават тежкотоварни МПС през града. Напълно съм съгласен , че в родния град регулацията на движението куца и трябват мерки за подобрение. Тук основно критиката е за КАТ и Общинска полиция, че не осъществяват достатъчен контрол за реда на движение и паркиране. Забатачена е ефективността на вземане на решения за решаване на проблемите. Ръководните кадри не си вършат както трябва работата !
    • 6
      Ки
      кифбанмекгеврек снаб оод
      14 0
      20:51, 31 окт 2017
      Всичко това е ЧЕШЕНЕ на ЕЗИЦИТЕ Броя на колите в града нараства ГЛАВОЛОМНО улиците са тесни няма гаражи Скоро ще започнат свади и сбивания за паркиране пред домовете Мисля че никое правителство партия и комисия не ще е всъстояние да реши проблема тъй като той ще е свързан с рушене на сгради и разширяване на улици а това е свързано с МНОГО ПАРИ
    • 7
      Ре
      Решение...
      11 -1
      21:10, 31 окт 2017
      Еднопосочни улици!
    • 8
      To
      Tosho
      13 -2
      21:12, 31 окт 2017
      Може ли да гласуват знакът “стоп” да отпадне в сряда и петък?
    • 9
      Ез
      Език
      8 -5
      21:50, 31 окт 2017
      Няма какви да измислят те, а трябва да платят на една фирма, която да направи генерален план за организация на движението. Практиките са ясни, какво да му мислят Не-експерти, пък и снимки да си правят по хасковски те медии. Алоооо, нещо много се активирахте, общинари. До скоро не ви знаехме имената и лицата, ама сега Добчо ви е строил да сте електронно дейни.Еййй,тази показност не е на добре.
    • 10
      Го
      Гошо
      6 0
      23:57, 31 окт 2017
      Защо се правите на интересни за уч-ще Хр. Смирненски! Къде да спират родителите, за да оставят децата си на училище? Все още лифт няма в Хасково! А и не само пред Смирненски, почти всяко училище е с подобен проблем! Тия, които коментирате по темата помните ли, когато вашите деца бяха ученици или въобще нямате такива? По-добре спешно да се вземат мерки за "зелена вълна" в този район, защото в 5 ч следобед е невъзможно да се премине, ни на зелено, ни на пембено! Тия по Съединение затапват кръстовището и изтеглянето е трудно възможно!
    • 11
      Ма
      мастикаджия
      8 0
      07:18, 1 ное 2017
      Чобанино,Пътната маркировка/вертикална и хоризонтална/ е регламентирана със закон.Не може Жорето Пеев,дето само простотии бръщолеви,да каже ,че знакът няма да действа вечер и на сутринта ще действа.Ако ги махат вечер и сутрин ги слагат - става.
    • 12
      To
      toi
      4 0
      08:47, 1 ное 2017
      До втора и трета поликлиника няма къде да се спира! До колкото знам паркинга зад очния център си е техен! Защо общината не го наеме и ДА Е БЕЗПЛАТЕН за пациенти на двете здравни заведения!?
    • 13
      То
      той
      2 0
      10:30, 1 ное 2017
      Това е лудост.Точно след работно време стават задръстванията.
    Последни новини