Симеонов затяга още дисциплината по морето

Да бъдат премахнати капанчетата, които се намират в селищата от национално значение и плажните ивици, реши Работната група към заместник министър-председателя Валери Симеонов на първото си заседание днес. Освен това беше решено и за промяна на законодателството, така че предоставянето на концесиите на плажните ивици да се осъществява по общ ред с ясна регламентация в закона за концесиите, а не по ЗУЧК. Участниците в срещата се разбраха и за действие в посока ромяна на настоящата нормативна уредба, която касае регулирането на шума. Ще се работи и по въвеждане на Единна система за туристическа информация (ЕСТИ).

Предложението за премахване на преместваемите обекти предполага изключения за тези обекти, с които се осъществяват задължителните и спортно-развлекателни дейности.

Вицепремиерът Симеонов ще координира предложенията със съответните ресорни министерства, като ги подложи на обществен и политически дебат в рамките на управляващото мнозинство.

В работната група участваха бивши министри и замове на туризма, представители на браншовиците при ресторантьорите, хотелиерите, на Българска туристическа камара и на Съюз на собствениците Слънчев бряг.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини