Срам и позор! Вижте какво се случи с цигулка на световно признатите лютиери Ева и Христо Маринови на път от Пловдив за Бергамо

"Това е състоянието в което излезе цигулката ни след контролите за сигурност на Летище Пловдив (Крумово) на път за Бергамо, Италия към дата 05/11/17 21.05 ч. с полет на Ryanair. Бяхме принудени от служителите по сигурността да свалим струните на цигулката, за да не бъдат конфискувани и изхвърлени, и да ги оставим на родителите ни, които ни изпращаха на летището. Струните били считани за “режещи предмети” и затова потенциално опасни." Това сподели във Фейсбук профила си Ева Бодукова - Марино, която заедно със съпруга си Христо Марино, е сред световните майстори лютиери. "Очакваме Министерство на вътрешните работи да вземе отношение и съответни мерки по този и много подобни случаи все на Летище Пловдив при подадения вече от нас сигнал. До тогава Цигулари, Виолисти, Виолончелсти, Китаристи и т.н... един приятелски и лютиерски съвет, имайте едно на ум и ако можете избягвайте това летище до момента, в който служителите по сигурността не покажат по цивилизовано отношение към струнните музикални инструменти", не крие разочарованието си Ева Марино. Постът й, написан и на английски език, споделен в социалната мрежа от над 600 души и продължава да се разпространява както от сънародници на семейство Марино, така и от техни приятели зад граница.

Евелина и Христо Маринови са сред най-добрите лютиери в света. Техни инструменти са притежание на някои от най-известните музиканти от САЩ, Европа, Южна Америка. В края на октомври те пристигнаха в родния Асеновград, за да присъстват лично на прожекцията на "От Кремона до Кремона" - филм, в който се разказва за техния и на техни колеги и приятели професионален и житейски път. Лентата е наградена от Българската филмова академия като най-добра сред документалните ленти за 2017 г.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини