Кирилометодиевци приеха „Харта на толерантност“ в Международния ден на толерантността

16 ноември- Международен ден на толерантността.

Толерантност означава уважение, приемане и разбиране на  богатото многообразие от култури в нашия свят, на нашите форми на самоизява и способите за проява на човешката индивидуалност.

Как да станем толерантни?

Да се опознаваме;
Да се уважаваме по между си;
Да сме въздържани;
Да не забравяме, че всеки човек има право да съхрани своята индивидуалност.

Днес учениците от ОУ“Св.Св. Кирил и Методий“ град Кърджали, единодушно приеха „Харта на толерантност“, която е договор с висока стойност и чрез нея обявиха готовност  за приемане на задължения и отговорности, с надежда за създаване на истински клас от приятели.Класът да стане сплотена група от съученици, които взаимно уважават правата и чувствата на другите, които си помагат и подкрепят в трудни моменти, които общуват с доверие и обич помежду си, които разбират своята отговорност и като ученици и като деца на своите родители. 

Учениците споделиха,че този документ, като споразумение е между самите тях, между тях  и техните  родители и  учители.  Приемайки го,  дълбоко вярват и саубедени, че всеки един от тях ще се обърне към добродетелите в себе си и  вярва, че ще получи безрезервната подкрепа от родителите и учителите.

Днесучениците от най-голямотоосновно училище   призоваваха всички да бъдем добри към всеки,  да мислим повече за околните,  да не повтаряме грешките на другите, за да има мир и благоденствие за всички!

 Сигурни са, че всички ние искаме да живеем в мир и спокойствие и толерантност.

Да запазим духа на Кърджали като столица на толерантността!

Нури Хабилова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини