Каякарите ни със съвместни прояви с общината приключват сезона

С две съвместни прояви на „Спортен клуб по кану-каяк/СККК/ – ПЕРПЕРИКОН” и Община Кърджали бе финализирана спортната програма на спортистите от клуба за 2017 година. 
Петнадесет от членовете му се включиха в организираното на 23 ноември състезание по кану-каяк, което продължи два часа. Участниците бяха разделени в две възрастови групи- деца и юноши, като всеки един състезател бе оценяван според регламента, както за техника, така и за време. Класирането бе извършено от тричленно жури в състав: Тодор Радев - експерт спортни дейности в Община Кърджали, Антон Димитров - треньор по кану-каяк и Андрей Димитров – спортист и председател на СККК – Перперикон.
В призовата тройка при децата се класираха Мерт Алпай на първо място, Кенан Ибрахим на второ и Сергей Солакчиев на трето място.
При юношите първото място бе за Байрям Мустафа. На второ място се класира Дженк Ибрахим, а на трето Димитър Георгиев. Класираните в двете призови тройки получиха грамоти от организаторите на проявата. 
За екипната и отборна дейност на състезанието, за цялостното изпълнение на спортистите от „СККК – ПЕРПЕРИКОН” за спортната 2017 г., треньора по кану-каяк Антон Димитров изненада своите възпитаници с организираната среща-беседа с Димитър Атанасов - треньор на националния отбор, направление кану. 
Световният шампион Димитър Атанасов, запозна кърджалийските спортисти с историята на кануто, след което демонстрира спортна поза и техниките на гребането.
Няколко дни преди състезанието на 19 ноември , доброволци от членуващите спортисти в спортен клуб по кану-каяк -Перперикон, фенове и ръководството на клуба почистиха надземната и водната част в района на гребната база на яз.Студен кладенец.Еко-акцията продължи близо пет часа и завърши със засаждане на четири липи. 
Следващата инициатива на „СККК – ПЕРПЕРИКОН” е планирана да се проведе като Зимен спортен празник на тема – „Зимно предизвикателство в Кърджали”.
Двете съвместни прояви на СККК-Перперикон и община Кърджали бяха организирани с цел демонстриране и популяризиране работата на клуба, както и откриване, привличане и мотивиране на подрастващите за включване в клубове по индивидуални спортове, какъвто е кану-каяка в община Кърджали.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини