Професионалната гимназия с визита в Университета по хранителни технологии в Пловдив

Изображение 1 от 3

    Дванадесетокласници от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров” в Димитровград и техните ръководители по посетиха Университета по хранителни технологии- Пловдив. Визитата бе по покана на Ректора на университета във връзка с ден на отворените врати. Завършващите ученици получиха информация  занаправленията и специалностите от Технологичния, Техническия и Стопански факултет, в които могат да продължат да се обучават.

    Професори, доценти и асистенти от различните професионални направления направиха характеристика на специалностите, възможностите за учебни практики, специализации, участия в международни проекти и реализация след завършването.

    Представителите на димитровградската гимназия се запознаха и с учебната база на университета.  Интерес е предизвикало посещението в кухнята по кулинарни технологии, сладкарската работилница и учебният ресторант, в който се провеждат част от практическите занятия на студентите по ресторантьорство и кетъринг.  Учениците, изучаващи технически специалности са разгледали лабораториите по автоматика, топлотехника, машини и апарати за хранителната промишленост.

    Двете учебни заведения са постигнали споразумение за посещение на лекции и провеждане на общи практически занятия, информират от Професионалната гимназия в Димитровград.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини