Хасковски организации номинирани за Националната доброволческа награда

    Две хасковски организации са сред номинирани за Националните награди за доброволчество.

    Читалище „Тракия-2008“ и Тракийско дружество ”Георги Сапунаров” и Сдружение „Шанс и закрила“ са в конкуренция с 45 местни организации на доброволци от цялата страна за призовете.

    Конкурсът „Доброволческа инициатива 2017” е организиран от Фондация “Лале” и Националния алианс за работа с доброволци за седма поредна година. На отворен принцип в него участват граждански и бизнес организации, училища, читалища, доставчици на социални услуги, културни организации, спортни клубове и доброволчески групи, които през настоящата година са организирали доброволческа инициатива.

    Най-добрите инициативи ще бъдат отличени с почетна грамота и материална награда, която представлява инвестиция в развитието на доброволците и организацията. Призьорите ще бъдат обявени на церемония на 7-ми декември в София, която ще е посветена на Международния ден на доброволците -5 декември.

    Стефан Китанов, директор на Международния София Филм Фест и член на Европейската филмова академия, Алексей Лазаров, главен редактор на вестник Капитал и Огнян Златев, ръководител на Представителство на Европейската комисия в България, които журират инициативите,  ще изберат най-добрите и ефективни от тях. Критериите, които ще наклонят везните в предпочитанията на оценяващите, са постигнатите резултати, значението за хората в общността, броя на участниците, значение на инициативата за развитието на екипа на организацията и доброволците.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини