Хасковлии препълниха фитнес залите след празниците

    Началото на новата година, след обилното похапване по празниците, е подходящо време за тренировки. Именно това е моментът, в който много от хасковлиите са решили, че трябва да се погрижат за телата си, посещавайки фитнес залите. Тази седмица се усеща бум на спортуващите, призна фитнес инструкторът Антон Стефанов. Той поясни, че напливът от посетители се усетил още в първите работни дни на годината. „Голяма част от клиентите ни са наддали по няколко килограма по празниците и бързат да ги свалят. Важно е, обаче спортуващите да подхождат отговорно и предпазливо към тренировките, предвид факта, че са почивали по-продължително, което е предпоставка за травми“, съветва още инструкторът. Трябва да се започне с леки тренировки – с по-малко килограми, повече кросфит и кардио тренировки. Препоръчително е да се започне с кръгови тренировки, особено при дамите, но е желателно да се провеждат с помощта на специалист, съветват още треньорите.

    Идеята е мускулатурата, сухожилията, сърцето да свикнат с натоварванията, за да няма шокови ситуации. Желаещите да отслабнат е необходимо да правят повече кардио тренировки на бягащи пътеки и тренажори, увеличавайки постепенно времето от 30 до 50 минути. Добре е обаче да се ползват хранителни добавки, л-карнитини, фетбърнъри за по-добро възстановяване и топене на мазнини. Важно е също нисковъглехидратният режим да се въведе постепенно, за да не се стресира организма.

    Някои фитнес зали дори обявиха промоции – със закупуване на 3-месечна карта за посещение, получават безплатно програма и изготвяне на хранителен режим. Освен това е предвидено и предизвикателство - кастинг (състезание) за най-много свалени килограми с цел да се стимулират хората с наднормено тегло. За целта ще се отчете първоначалното тегло на спортуващия и разликата след три месеца тренировки и хранителен режим. Вече дори са записани между 10 и 15 човека, предимно жени. Активно спортуващите са категорични, че чрез упоритост и постоянство, могат да се свалят задоволително килограми. Инструкторът Антон Стефанов даде за пример клиентка на възраст между 50 и 60 г., която за 3 месеца успяла да свали 26 кг след посещения във фитнес залата. Друго момиче за 45 дни свалила 15 кг.

    За някои обаче празниците не са време за почивка, тъй като тренировките продължават по обичайния начин. Едни от активно спортуващите са 16-годишната Елван, която се готви за състезание по Бикини фитнес в Пловдив през април тази година и 17-годишната тенисистка Моника, която цели постигане на по-добра издръжливост. Днес за двете девойки беше ден за поредната тренировка и са на мнение, че спортът извайва тялото.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      XM
      X men
      18 -3
      21:58, 5 яну 2018
      Голяма новина.
    • 2
      Оо
      оооооо
      33 -3
      22:30, 5 яну 2018
      Фитенс и добавки??!! Кенана и плодове е по-добре!
    • 3
      Гр
      Гражданин
      9 -3
      09:13, 6 яну 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 4
      Де
      Делириос
      21 0
      10:36, 6 яну 2018
      Какво правите бе хора снимките са 18+
      Каква етични норми сте чели 'журналисти'
    • 5
      Гр
      Гражданин
      11 -1
      13:09, 6 яну 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
      • Не
        Незапознат
        2 0
        19:14, 6 яну 2018
        Коментар получил изцяло положителни вотове заменен.То ако автора му е расист и грубиян получил масова подкрепа как ли ще се наричат хората цензурирали го?Кое не е така или кой не го бива?
    • 6
      Аш
      Ашколсун на поразия
      2 -1
      08:59, 7 яну 2018
      Неолду
    Последни новини