Световен рекорд: Димчо от Първомай свали 103 кг с ядене

    България има нов световен рекорд - с положителен знак. За 12 месеца един от най-тежките българи отслабна 103 килограма с ядене, без операции, лекарства и други крайности. А само преди година – в края на 2016-та, 276-килограмовият /при ръст 1.70 м/ Димчо Тодоров от Първомай е „отписан“ от медицината. Тогава лекарка в пловдивска болница му поставя диагноза: „след 2 дни няма да те има на този свят“. Именно тези страшни думи карат Димчо да потърси алтернативни методи за спасението си. За да се превърне в случай без аналог в световната медицина – да намали над 1/3 от теглото си с редовно хранене, да свали от себе си на практика… 2 манекенки, при това без увисване на кожата!!! Обикновено при драстично отслабване се прави пластична операция за премахване на излишната кожа. При Димчо не се налага, защото се доверява на единствената в света методика за сваляне на килограми без йо-йо ефект и увисване на кожата – тази на Иван Гарабитов, заслужилият треньор по борба, създал световни и олимпийски рекордьори в спорта, а в последните години и рекордьори в здравословното отслабване.

    През декември 2016 г. Димчо с усилие пристъпя прага на лечителя си. За да стигне от входа на "Гранд хотел Пловдив" /бивш Новотел/ до център „Гарабитов“, разположен на 100 метра навътре във фоайето на хотела, му трябват 40 минути и сядане на стол, който дъщеря му носи. Иван Гарабитов успява да обнадежди Димчо, да го амбицира да се бори за физическото си оцеляване и пълна промяна. Изготвя индивидуална програма за 276-килограмовия мъж, която съдържа периодичен прием на напитката „Дар от Гарабитов“, съчетана с швейцарски натурален палмов сироп, специални леки физически и дихателни упражнения и матрично-ритъмна терапия. И чудото се случва – след година Димчо не само, че не е напуснал този свят, но вече тежи 173 кг, намалил е талията си с половин метър и се движи без да се налага да посяда след няколко крачки. Преди дни за първи път от години седна и зад волана, за да отиде от Първомай в Пловдив на процедури в център „Гарабитов“. Вече е жизнен и енергичен, радва се съпругата му и припомня, че преди заспивал, както си седял и водил разговор.

    Първомаецът е истински феномен – сваля 103 кг без операции, без лекарства, без диети, като се храни редовно. Похапвам салати, ориз, картофи, супи, сирене, кашкавал, плодове и зеленчуци, станах вегетарианец, споделя диетата си Димчо. Олекна ми, сега не нося такава голяма тежест, непрекъснато правя разходки, но нямам километраж за изминатото разстояние, шегува се 51-годишният мъж. И добавя мнението си за методиката „Гарабитов“: тя въздейства на клетъчно ниво – с масажа с уреда за матрично-ритъмна терапия „прибираме“ кожата, за да не увисне, а двата сиропа разграждат мастните плаки, изхвърлят токсините от организма, възстановяват обмяната на веществата, „подмладяват“ клетките.

    Освен, че страда от наднормено тегло, Димчо е и диабетик. Методиката на Гарабитов му помага да смъкне и кръвната захар – от 8 до 4.7 единици.

    Стрес отключва здравословния проблем при Димчо през 2010 г. и го превръща в един от най-дебелите българи. За 15 дни по време на болнично лечение от 130 става 170 кг и след това продължава да качва килограми. Сега, с методиката на Гарабитов, феноменално ги смъква.

    СВЕТОВНИТЕ РЕКОРДЬОРИ:

    - Британка спечели титлата рекордьор по отслабване на международния конкурс Slimming World's Greatest Loser 2007, след като успяла да свали 128 кг в рамките на 2 години, съобщава The Daily Mail. 42-годишната майка на 2 деца Джули Джоунс (Julie Jones) от Йорк преди тежала 224 кг.

    - Американецът Уилям Коб е рекордьор в най-драстичното отслабване в историята. От 364 кг той сваля 259 кг за 32 месеца. През 1965 г. в резултат на отслабването става 105 кг, но през 1973 г. започва отново да пълнее и достига 196 кг.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини