Чиновник от земеделското министерство:“Малките ферми ще бъдат унищожени“!

Чиновник от земеделското министерство е заплашвал животновъди, че малките ферми ще бъдат унищожени, ако те продължат да протестират. Това споделиха водачите на недоволството на стопаните от Кърджалийско. Те обявиха,че не се плашат и в четвъртък 1 февруари излизат отново на протест,като ще се опитат да блокират пътя за Маказа. Ще припомним че преди дни 200 фермери протестираха на сп. Джебел. Към хората от Кърджалийско на 1 февруари ще се присъединят животновъди от Хасковско, Димитровградско, Харманлийско , Старозагорско. Има желание за общонационална стачка, защото проблемите на животновъдите са общи за страната.

Стопаните се оплакват, че от мандрите не изкупуват млякото им. Те искат светкавични проверки на мандрите, защото те работят в сивия сектор. 50% от продукцията им е за черния пазар. Стопаните искат Министерството на земеделието да направи проверка какви продукти се влагат в т. Нар. млечни продукти. Мандрите не приемат фактурите на животновъдите, въз основа на които им се изплащат субсидии за предадено мляко. Така ги обричат на фалит.

Настояваме начините на субсидиране да не се обвързват с мандрите, категорични са фермерите.

Стопаните от региона хранят надежди, че доводите им ще бъдат чути на 15 февруари, когато е предвидена среща в читалище „Обединение“ с представители на дирекция „Животновъдство“ в държавен фонд „Земеделие“. Срещата е с посредничеството на Областната дирекция по земеделие-Кърджали.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини