Общинската пътна мрежа е проходима, снегопочистват селата с верижна техника

Снегопочистващата фирма в Асеновград започна да извършва опесъчаване през нощта по основните улици и второстепенната пътна мрежа. От 08:00 ч. сутринта се почиства ръчно централна градска част и спирките на градския транспорт. След това работниците ще преминат към ръчно почистване и на тротоарите. От 10:00 '= започна машинно почистване на пътната мрежа със снегорини.

Ангажимент по снегопочистването на улиците от регионалната пътна мрежа в Асеновград (бул. „България”, както и улиците „Васил Левски”, „Цар Иван Асен II”, „6-ти януари”, част от „Съединение”) има Агенция „Пътна инфраструктура”. Община Асеновград е в контакт с АПИ във връзка с почистването на тези улици.

Няма голяма снежна покривка по населените места в общината. Общинската пътна мрежа е проходима. По селата снегопочистването се извършва с верижна техника. Най-голямата снежна покривка по данни от кметовете е в село Добростан – около 15 см. Общинска администрация поддържа връзка с кметовете и наместниците за обстановката. Има дежурна техника за тях. Няма сигнали за аварии или затруднения с предвижването граждани.

Община Асеновград припомня, че по Наредба № 1 собствениците на търговски обекти и жилища трябва да почистят собственоръчно своите обекти. Оттам се обръщат към водачите и собствениците на автомоблили да не паркират автомобилите си на пътното платно, за да не възпрепятстват снегопочистващата и опесъчаваща техника. На улици по които имат спрели автомобили, техниката няма да премине.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини