Градска библиотека "Паисий Хилендарски" се включва в #КапачкиЗаБъдеще

    Градската библиотека в Асеновград се включва в благотворителната камапания. Пластмасови капачки ще се приемат всеки работен ден до 13 април между 08:30 ч. и 18:00 ч. Сборният пункт на пристигащите от цялата страна капачки ще е на 14 април на малкия паркинг пред националния стадион „Васил Левски“ в часовете от 09:00 до 14:00.

    Съоснователи на "Капачки за бъдеще" са Мартина Йорданова и Лазар Радков. Двамата ентусиасти взимат идеята от варненска подобна кампания, организирана преди години. Чрез събитие в социалната мрежа те обявиха, че правят масово събиране на пластмасови капачки, които ще бъдат дадени за рециклиране и с получената от изкупуването им сума ще се опитат да закупят кувьоз за нуждаеща се болница. Благодарение на даренията от капачки и силния отклик на хора от цяла България, в средата на декември м.г. бе дарен кувьоз на болницата в Червен бряг. Сега целта е да се направи всичко възможно за осигуряване на кувьоз за болницата в Чирпан.

    Асенoвград е сред участниците още от миналата година като с организацията в града се зае Елена Петрова. Включиха се много граждани, детски градини и училища. Сред тях ДГ „Дружба“, СУ „Св. св. Кирил и Методий“, ПГ „Св. Патриарх Евтимий“ и др.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини