Момичета и момчета от Асеновград могат да участват в избора на членове на Съвета на децата

Държавна агенция за закрила на детето, със съдействието на Община Асеновград, обявява покана за участие в избор на членове на националния Съвет на децата на общинско ниво. В изпълнение на Конвенцията на ООН за правата на детето, Съвета на децата е консултативен орган към председателя на Агенцията за защита на детето, като по този начин се цели да се насърчава детското участие в изработването на политики и вземане на решения.

Всяко дете от община Асеновград до 18-годишна възраст може да бъде предложено за член на този Съвет по едно от следните направления:

- Членове на училищни форми на самоуправление, съгласно чл. 171 на Закона за предучилищното и училищното образование, или на детски/младежки съвети, парламенти и др.

- Представители на детски и младежки инициативи и програми, финансирани от бизнеса

- Представители на неправителствени организации, работещи с деца, както и потребители/доброволци в социалните услуги за деца

- Индивидуални кандидатури

Документи за кандидатстване могат да бъдат намерени на сайта на Общината. Срокът за подаването им е 24 май. Комисия, назначена от кмета Емил Караиванов, ще разгледа получените предложения, ще направи подбор и ще излъчи 3 кандидатури от името на Община Асеновград за участие в избора на областно ниво.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини