Защо "Новичок" не уби Скрипал

    Химикът Вил Мирзаянов, който е участвал в програмата на СССР "Новички" за разработката на нервни-паралитични вещества, обясни защо Юлия и Сергей Скрипал са успели да оздравеят. Недостатъкът на тези вещества е, че не са узтойчиви при наличие на вода.

    На 4 март, денят, в който двамата Скрипал бяха отровени, в района е имало гъста мъгла, посочи той.

    "Да използва това вещество в типично английско време, мъгливо и влажно, може само идиот", заяви Мирзаянов в интервю за радио "Комерсант FM". 

     "Ако го хвърлиш във вода, след няколко часа няма да има и следа от него. В такава среда той се разлага мигновено-няколко минути и го няма", обяснява химикът.

    Преди време в други свои изявления, живеещият в чужбина Мирзаянов обяви, че човек, отровен с "Новичок" не може да оживее.

    Бившият полковник от ГРУ остава в болница и състоянието му е стабилно. Дъщеря му Юлия бе изписана и около съдбата ѝ има противоречиви информации. Според медии на Острова, тя е на "сигурно място", където е под лекарско наблюдение, като местонахождението ѝ е държано в тайна - във военна база или в засекретена квартира. В писмено изявление, разпространено от медии Юлия Скрипал, Тя пише, че е още твърде слаба да дава интервюта, за нея се грижат опитни служители и отказва предложението за помощ от руското посолство в Лондон. От своя страна посолството изрази засилващи се подозрения, че 33-годишната руска гражданка е държана насилствено.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини