Задържаха 35-годишен за насилване на 4-годишно дете

35-годишен мъж от град Рила е задържан късно снощи за многократно извършвани насилствени действия спрямо 4-годишно момиче, дете на негов първи братовчед.
 
Към 16.30 ч. вчера в спешното отделение на болницата в Благоевград от родителите си било доведено за преглед 4-годишно момиче от ромски произход. Преди това то разказало на своя близка, че „татко й“ няколко пъти й правил лоши неща.
 
Бащата на момичето две години е лежал в затвора, поради което детето е отглеждано от негов първи братовчед, който не живее в ромската махала на града. Детето е наричало въпросния братовчед „татко“.
 
След като близката разказала на родителите споделеното от момиченцето, те отишли в полицейски участък в Рила, за да съобщят, че детето им е насилвано от близкия родственик. Полицаите ги изпратили за преглед при гинеколог. В болницата в Благоевград лекар в АГ отделението констатирал, че детето е насилвано и има разкъсвания. Час по-късно в болницата е пристигнал екип от РПУ-Рила със следовател, които отвели детето и родителите му в участъка за показания.

35-годишният мъж е задържан с полицейска заповед за 24 часа. Уведомена е и Районна прокуратура Дупница.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини