Областна администрация и общините търсят 72 работници за половин година

Изображение 1 от 3

    Общо 72 нови работни места ще обявени в Областна администрация и в общините като част от Регионалната стратегия за заетост за 2018 година, която беше приета днес на заседанието на Областната комисия по заетостта.

    Назначенията ще са за 62 лица на пълен и на 10 на непълен работен ден от 4 до 6 часа. Общата сума, която ще финансира трудовите възнаграждения на новите наемници е 256 512 лева. 250 662 лева от тях са от държавната хазна, от Областната администрацията Хасково съфинансирането е в размер на 250 лева, а от общинските бюджети е допълнението от 5 700 лева.

    Целта на стратегията е повиши заетостта в региона, като трудова ангажираност за безработни. Затова кандидатстващите за местата ще трябва да са с регистрации в Бюрата по труда в съответните общини.

    Свободните позиции са за озеленители, метачи, хигиенисти, има място за шофьор на лек автомобил, наемници ще се търсят за длъжността поддържане на пътища, портиери, пазачи и охрана.

    Областната администрация ще обяви 6 работни места. В община Димитровград местата са също 6, заявката от Свиленград, Стамболово и Любимец е за наемането на по 5 лица. Безработните, които ще бъдат включени в дейности в Ивайловград са 7, толкова хора се търсят и в Харманли, и Симеоновград. В Тополовград ще бъдат отворени 6 места за работа, в Минерални бани-4,а в Маджарово-7.

    Община Хасково е дала заявка за наемането на 6 души на пълен работен ден, има едно обявено място на непълен.

    haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини