Ето кои са училищата – гнезда за подаване на документи за кандидатстване след седми клас в Асеновград и Пловдив

Учениците в VІІ клас ще се явят на НВО по български език и литература на 21 май и по математика на 23 май в училищата, в които се обучават, съобщиха от Регионалното управление на образованието. В изпитната зала те трябва да се явят с документ за самоличност и със служебната бележка, удостоверяваща мястото за явяване на изпитите (получава се до 16 май от училището, в което детето учи). Най-късно до 09:45 ч. учениците трябва да са заели определените им места. Задължително е ползването на син химикал, по математика - линия, пергел, транспортир, триъгълник, молив и гума. Забранени са всякакви коректори, калкулатори, справочници и мобилни телефони.

Подаването на заявление за участие в първо/трето класиране за приемане в 8 клас в неспециализираните училища по държавен план-прием за учебната 2018/2019 г. се осъществява в периода от 20 - 26 юни.

Всеки ученик може да избере само един от двата начина за подаване на заявление - онлайн или чрез подаване на хартиено заявление в едно от определените училища-центрове.

Ако сте решили да подадете онлайн заявление, имайте предвид следното:

- входът в електронната система за кандидатстване се осъществява на: https://priem.mon.bg с входящ номер и уникален за всеки ученик код за достъп, който ще намерите в служебните бележки за допускане до изпитите или в служебните бележки с резултатите от положените изпити

- въвеждането на желанията се осъществява в раздел „Въвеждане на желания“, като за всяка област (ако желаете да кандидатствате за прием в училища на територията на други области) се регистрира и попълва отделно заявление

- заявление за кандидатстване за участие в първо класиране за прием в 8 клас в училищата на всяка отделна област се подава еднократно и не може да бъде анулирано или коригирано

- за да се потвърди електронното подаване на заявлението, се натиска бутон „Запис“, след което в отделен прозорец излиза декларация за съгласие на родителя

- въведените желания са видими в профила на всеки ученик

Ако не желаете да кандидатствате онлайн, заявление може да изтеглите от сайта на РУО – Пловдив, където ще бъде публикувано, или да получите бланка, да я попълните и подадате в един от следните центрове:

В Асеновград център за подаване на документи за участие в І и ІІІ етап на класиране за прием на ученици, кандидатстващи след завършен VІІ клас е ОУ „Петко Каравелов”. В Пловдив училищата-гнезда са “Св. Климент Охридски”, “Цар Симеон Велики”, “Св. Софроний Врачански”, „Пейо Яворов” и „Найден Геров“.

Работно време на центровете:

І класиране: в работните дни от 20 до 26 юни – 08:00 – 18:00 ч.

ІІІ класиране: в работните дни от 20 – 24 юли – 08:00 - 18.00 ч.

В класирането имат право да участват всички ученици, успешно завършили VІІ клас, включително учениците, които не са се явили на НВО по БЕЛ и математика, като резултатът от НВО по БЕЛ и математика при балообразуването се приема за 0 точки. Списъците с приетите ученици на първо класиране се обявяват до 3 юли.

Учениците, завършващи VІІ клас в училища извън област Пловдив, подават документи онлайн или в СУ “Св. Софроний Врачански” в Пловдив.

Учениците, които не са класирани на І етап участват във ІІ етап на класиране автоматично. Класираните на І етап ученици се записват в училището, в което са класирани. Учениците, които желаят да участват във ІІ етап на класиране подават заявление в училището, в което са класирани на І етап. Участниците във ІІ класиране запазват мястото си от І класиране само ако не бъдат класирани на по-предно свое желание.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини