Ден на Детето в Асеновград (Програма)

В 10:00 ч. в градския парк ще започне празничната програма, водена от кака Лара и Боби шоу. Участие ще вземат малчуганите от детските градини „Мир”, „Никола Вапцаров”, „Слънце”, „Дружба” и „Асенова крепост”, танцовите формации „Индиго” и „Косара“, вокалните групи „Калина Малина”, „Весели гласчета” и други. В парка децата ще рисуват с тебешири по темата "Мир, приятелство, толерантност".

В 14:00 ч. на градския басейн ще започне парти с аниматор. Всички деца до 14-годишна възраст ще могат да влязат безплатно.

Концертът „Талантите на Асеновград” в Градската библиотека е с начален час 18:00 ч. Празничният спектакъл на денс формация „Косара” е предвиден за 19:00 ч. в читалище „Родолюбие“.

В почти всички държави по света се празнува Ден на детето или Ден на децата. Този празник е на различни дати и е по различен начин свързан с традицията на отделните държави. Международният ден на децата е на 1 юни в почти всички страни от бившия социалистически лагер. Води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, която се провежда през 1925 г. в Женева (Швейцария). В България става популярен след 1949 г., когато Москва обявява, че 1 юни се приема за Международен ден за защита на децата. В страните с комунистически режими празникът е наричан официално Международен ден за защита на децата. Почти не е придавана политическа окраска при честването му. След промяната на политическата система в тези страни празникът е съхранен. Този ден е един от най-запазените празници за децата. На 14 декември 1954 г. ООН и ЮНЕСКО обявяват 20 ноември за Световен ден на децата. Тази дата обаче не е повсеместно възприета, тъй като голямото мнозинство от страните в света предпочитат да съхранят традициите си в честването на празника.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини