Свикаха Общинския кризисен щаб, затварят за движение пътя към Яврово, Лясково и Добралък

Проведе се заседание на Кризисния щаб по бедствия и аварии в община Асеновград с председател кмета д-р Емил Караиванов, съобщиха от градската управа. Заместник на щаба е е вицекметът инж. Петър Бояджиев, членове са представители от Районното полицейско управление, ПБЗН, ВиК- Пловдив, район Асеновград, военно формирование 24490, МБАЛ - Асеновград и др.

На срещата бе коментирано състоянието на пътните артерии в общината и повишеното ниво на водите на река Чая. Както стана известно, има издадена заповед за затваряне на пътя Асеновград - Смолян, заради активизирани свлачища и свличане на скална маса на платното. Отново поради активизирано свлачище, този път в района след Асеновата крепост, със заповед на кмета Караиванов се затваря и пътя към селата Яврово, Лясково и Добралък до отстраняване на проблема. Изпратен е екип с техника, който да почисти района.

Очаква се в района на селата Бачково и Нареченски бани (в тесните участъци на коритото на Чая) водата да прелее. На територията на Асеновград няма данни за опасно високо ниво на водата в речното корито. Няма данни за бедстващи хора или домашни животни. Няма и нарушено електроподаване в районите с най-обилни валежи.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини