Няма регистрирани нарушения на корито на Чая на територията на община Асеновград

Нивото на река Чая е спаднало след драстично високото ниво през вчерашния ден. Няма регистрирани нарушения на речното корито на територията на общината към този момент. Това съобщиха от местната управа в Асеновград.

До момента няма подадени сигнали за бедстващи хора или домашни животни, съгласно сведения от кметовете по населените места. Държи по постоянна връзка с всички институции – пожарна, полиция, EVN, ВиК. От дружествата информират, че няма проблеми с елетроподаването и водоподаването на цялата територия на общината. Пожарната служба е отводнила мазетата на 4 къщи в село Тополово през вчерашния ден.

Следят се регистрираните свлачища, информирани си компетентните органи. Остава обявеното частично бедствено положение в Лясково и НПК „Асенова крепост”. Със заповед на кмета е забранено преминаването на тежкотоварни автомобили по пътя Асеновград – Лясково, преминаването на леки автомобили се извършва в едното платно при повишено внимание. Пътят е обезопасен с предупредителни табели и летни за внимание.

Валежите значително са намалени, но по справка на НИМХ метеорологичната обстановка за областите Пловдив и Смолян продължава да бъде усложнена. От Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” към МВР препоръчват продължаване изпълнението на указанията при подобни ситуации.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини