Река Чая отнесе кола край Бачково (видео)

Придошлата след поройните дъждове река Чая е отнесла автомобил. Това се вижда от видео, публикувано от пловдивчанина Стоян Кумчев във Фейсбук.

От коментарите под публикацията става ясно, че автомобилът е бил забелязан до брега на реката по-рано вчера.

Видеото е заснето в района на Бачково.

Вчера проливни валежи - около 113 л/кв. м за една нощ, извадиха реките Черна и Бяла от коритата в Смолян и наводниха града. Огромно количество дъжд се изсипа и в Съединение. Улиците бяха като реки, залети са дворове, мазета и приземните етажи.

 

През нощта са отводнявани дворове, получени са около 23 сигнала за помощ, обясни кметът на Съединение Атанас Балкански. По думите му, хората са обезверени и разочаровани, и при всички положения ще търсят начин за обезщетение чрез държавна помощ.

Седем коли в Пловдив пострадаха при пороя, след като върху тях се стовариха изгнили дървета.

Река Чая преля при Катуница и бе обявено бедствено положение в Община Садово. След като реката скъса диги на две меса са залети стотици декари обработваеми земи. Общинският път е залят, а полицейски патрули следят да не се минава в района. През нощта спря да вали за кратко, но сутринта отново започна.

Бедстват и Смолян, и Чепеларе. Свлачище затвори главния път Смолян-Пловдив. Южната част на Съединение също е под вода.

Според живеещите в Смолян освен голямото количество дъжд проблем е, че деретата са затрупани с отпадъчен материал от сечищата, а шахтите са запълнени.

Заместник-областният управител Адриан Петров посочи, че не е имало сигнали за бедстващи хора и днес продължава преодоляването на щетите и търсенето на причините.

Заради циклона "Нефели" синоптиците и днес очакват валежите от юг-югозапад отново да се активизират, като на много места ще са значителни по количество. Обявен е оранжев код за опасно време на територията за почти цялата страна. Очакваното количество дъжд на повечето места е до 50 литра на квадратен метър. Единственото изключение е област Видин, където е в сила жълт код.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини