Докъде стигнаха рехабилитацията и разширението на пътя Пловдив - Асеновград?

Основното трасе от пътя  ще бъде завършено в срок. Ще бъдат поставени мантинели в средата, а достъпът до обектите, които са покрай пътя, ще бъде осигурен с временни входове и изходи, и временна пътна маркировка. Това стана ясно на поредната оперативка за пътните проекти, свикана от областния управител Здравко Димитров. Проектът за временна организация на движението ще бъде съгласуван с Пътна полиция – Пловдив.

Разрешителното за строеж за кръговото на изхода на Пловдив в посока Асеновград, нужно, за да започне неговото изграждане, е в процес на подготовка. По време на сесия на ОбС - Родопи, на която е било гласувано предложението за дарение на части от три общински имота на държавата (в лицето на АПИ) за изграждането на кръговото, съветниците София Калинова (Обединени земеделци) и Васил Гюрдиев (ФОРОР) са гласували „въздържал се“. Въпреки това, решението е прието с 23 гласа „За“. Обектът трябва да е готов до края на годината.

До края на септември се очаква да бъде съгласува проектът и ПУП за локалните платна, за да започнат отчуждителите процедури. Все още се очаква експертите от Община Пловдив да дарят на АПИ проекта Югоизточен обходен път от Ягодовско шосе до връзката Пловдив – Асеновград, за да започнат процедурите по ПУП. Изграждането на пътната артерия е от изключително важно значение, за да започне и работата по проекта за рехабилитация на Околовръстен път на Пловдив.

На оперативката присъстваха представители на АПИ, на фирмата-изпълнител „ИСА – 2000“, на ОПУ - Пловдив, архитекти, проектанти и експерти.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини