Деян Донков играе Калигула на Античния театър

Изображение 1 от 2

    Как се модифицира властта и как променя своите поданици, как и най-добрите намерения се превръщат в своята противоположност, а доскорошните романтици стават най-перфидни диктатори – това са част от темите, които вълнуват режисьора Диана Добрева в нейния дългоочакван спектакъл по пиесата на Албер Камю „Калигула“, който ще гостува в Пловдив на 10 септември.

    В образа на „лудия“ император Деян Донков прави поредната си неистова роля! Той е и объркан в човешкото си нещастие мъж и звяр, готов да пълзи на четири крака и да ръмжи като разярен лъв в гаврата с всичко – любов, секс, поданици, държавническа отговорност, милост… Актьорът вгражда душата си в своя „пърформанс“ и сякаш на моменти изнемогва не само от акробатиката по първите редове, откъдето неговият Калигула като зрител се любува на естетизираното насилие над поданиците на империята. И властта като машина, и човешкото същество, което я управлява, когато са лишени от любов, се развращават, за тях няма нищо свято. Калигула на Камю не се страхува да умре – може би затова е безпощаден и към останалите.

    Билетите за постановката са на цени 15 лв., 20 лв. и 30 лв. и могат да се закупят от билетна каса „МаскАрт“ в Дом на културата „Борис Христов“. Представлението на Античния театър ще започне в 21:00 ч.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини