Възможни са временни ограничения на движението в Пловдив заради мача "Ботев" - ЦСКА

Предприети са мерки за охрана на обществения ред и безопасността на движението в Пловдив във връзка с предстоящия футболен мач на "Ботев" с ЦСКА на 1 септември, събота. За това информираха от Областната дирекция на МВР. Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за недопускане на инциденти на територията на града. Ще бъде създадена организация за безпроблемно придвижване на зрителите за и от стадиона. От сборните пунктове по маршрутите им на придвижване феновете на двата отбора ще бъдат съпроводени от полицейски екипи. В тази връзка е възможно да бъде въведено временно ограничение на движението по ул. ”Коматевско шосе” и по ул. ”Захаридово”, в отсечката до кръстовището с ул. ”Драговец”.

На изградените контролно-пропускателни пунктове в зоната на спортното съоръжение служителите на реда ще извършват щателни проверки на посетителите и ще реагират незабавно при установени нарушения на Закона за охрана на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия.

Въпреки че срещата на стадиона на спортен комплекс “Ботев 1912“ е с начален час 18:45 ч., от полицията приканват зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона в 16:00 ч., за да бъде избегнато струпване.

ОД на МВР напомня посетителите на спортни срещи за влезли в сила изменения и допълнения на Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия:

  • До територията на спортната зона се допускат само лица и превозни средства, които притежават право на достъп, което се удостоверява със следните документи/знаци:

- входен билет или абонаментна карта
- служебен пропуск или акредитация
- покана.

  • Документи (входен билет или абонаментна карта) за спортни мероприятия, определени като такива с висок риск от нарушаване на обществения ред, не се продават на каса в деня на мероприятието, като организаторите предварително обявяват тази информация публично. Цитираните документи може да се продават и по електронен път

  • Организира се пропускане на привържениците на различните отбори през различни входове на спортния обект, като се осъществява контрол за:

- правото на достъп
- недопускане влизането на лица и внасянето на забранени предмети и вещества по чл. 20 и 21 от Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия
- недопускане на лица с наложена принудителна административна мярка забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина.

На територията на спортната зона няма да се допускат:

- лица, които отказват да бъдат проверени
- лица без лична карта
- лица, които отказват да изпълняват създадения ред и условия за влизане и пребиваване в спортния обект
- лица, в които се открият предмети и вещества, чието внасяне на територията на спортната зона и спортния обект е забранено
- лица, употребили алкохол или под въздействие на наркотични или други упойващи вещества, както и такива във видимо неадекватно или агресивно състояние, неможещи да контролират поведението си
- малолетни лица, които не са придружени от родител, настойник или друго лице, което полага грижи за детето, или от лице с педагогическо образование, в случаите на организирано посещение от учебни заведения или спортни организации
- непълнолетни лица до 16 години, които не са придружени от родител, попечител, друго лице, което полага грижи за детето, или от пълнолетен дееспособен придружител, когато спортното мероприятие завършва след 22 часа
- лица с наложена принудителна административна мярка забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина
- лица, които извършват нарушения по чл. 20 и 21 от Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

В случаите на придружаване на малолетно или непълнолетно лице до 16 години съгласието на родителя, настойника, попечителя, другото лице, което полага грижи за детето, и на придружителя се удостоверява с декларация по точно определен образец.

Едно пълнолетно дееспособно лице може да бъде придружител на не повече от три деца до 16 години.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини